TRT’nin müzik kültürünü yaşatmak, yeni nesillere aktarmak adına başlatmış olduğu şehir konserleri programları çerçevesinde Rize’ye gelen sanatçılara her yaştan insan ilgi gösterdi. Solistler sahne aldıkları şehir konseri programı çerçevesinde repertuarlarıyla izleyicilere duygulu anlar yaşattı. Alanı dolduran vatandaşlar, konserlerin ücretsiz olarak sunulmasından ve Rize’de böyle bir etkinliğin düzenlenmesinden duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

Halk müziği ve sanat müziğinden klasiklere, popüler şarkılardan enstrümantal parçalara ve Karadeniz müziğine kadar geniş bir yelpazede eserler seslendirildi.

Sahnede halkla buluşan ses sanatçıları Ünal Sofuoğlu, Özlem Üngör, Özgür Eren, Hüseyin Balcı, Volkan Arslan, Ayşen Birgör, Suat Erdil ve Melda Kılıç seslendirmiş oldukları eserlerle izleyicilerden büyük alkış aldı.

TRT ekranlarından, radyolarından ve sosyal medya üzerinden canlı yayımlanan Keyifli konser, Rize Valisi İhsan Selim Baydaş ve Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin’in TRT Genel Müdürlüğü Radyo Dairesi Başkanı Hamit Yaz’a hediye takdimi ve toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.

Muhabir: ALİ TÜYLOĞLU