Daha önce Çarşı AVM ve çevresinde vatandaşları yere izmarit atmamaları konusunda uyaran çocuklar bu kez de Memişağa parkında farkındalık çalışmasına devam ettiler. 

Rize Kent Konseyi ve Rize Belediyesi iş birliğiyle yapılan etkinlikte Rize Kent Konseyi Yönetimi ve yaşları 7-8 arasında değişen gönüllü Su Müfettişlerinden oluşan çevre dostu çocuklar Rize Belediyesi Zabıta ve Temizlik İşleri Müdürlüğü personelleri eşliğinde sokakta gezerek vatandaşları sokağa izmarit atmamaları konusunda uyardılar.

“Rizeli Doğayı Sever Çevreyi Korur” sloganıyla vatandaş ve esnafla buluşan çocuklar üzerinde sigara izmaritlerinin yarattığı çevre kirliliği, doğada çözünme süreleri, toprağa ve su kaynaklarına verdiği zararların yer aldığı broşürleri vatandaşlara dağıttılar.

 "Bu İşyeri İzmaritini Sokağa Atmıyor, Şehre Örnek Oluyor" yazılı etiketleri işyerlerine bırakarak camlarına asmalarını isteyen çevreci çocuklar iletişim kurdukları büyüklerine " İzmarit atma, geleceğimi karartma, Temiz bir şehirde yaşamamıza izin verin şeklinde temennilerde bulundular.

Muhabir: ALİ TÜYLÜOĞLU