Bölgesel

Rize’de Kurum Stk Toplantısı Yapıldı

Abone Ol

Rize Müftülüğü koordinasyonunda düzenlenen toplantıda, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Burhan İşliyen, Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Rihad Dernek Başkanı Mustekim Kaba ve Rize’deki sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcileri bir araya geldi. Müftü Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıda, Diyanet İşleri Başkanlığı ile STK'lar arasındaki iş birliğinin güçlendirilmesi ele alındı.

Toplantıda, dini hizmetlerin topluma ulaştırılmasında STK'ların kritik rolü vurgulanarak, manevi kalkınmanın sağlanması için bu kuruluşlarla daha etkili ve koordineli çalışmanın önemi belirtildi. Başkan Yardımcısı İşliyen, özellikle 4-6 yaş grubundaki Kur’an kurslarının, her yaş grubuna hitap edecek şekilde genişletilmesi gerektiğini ifade etti. Ayrıca, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı ile yürütülen projelerin manevi gelişime önemli katkılar sağladığı ve bu iş birliklerinin daha da artırılması gerektiği üzerinde durdu.

Vali Baydaş ise, STK'ların gençlik ve eğitim projelerine daha fazla katkı sunması gerektiğini belirterek, dini ve sosyal hizmetlerin daha geniş kitlelere ulaştırılmasının önemine dikkat çekti. Kurumlar arası iş birliğinin güçlendirilmesinin toplumsal gelişime olumlu katkılar sağlayacağını ifade etti.

Toplantının sonunda, Rize İl Müftüsü Naci Çakmakçı, Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Dr. Seyit Badır, Rize İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi, Rize Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Selim Köse, İl İdare Kurulu Müdürü Saffet Demir ve çeşitli STK temsilcileri, iş birliğini geliştirme konusundaki fikirlerini paylaştılar.