Genel

Rize’de Emekli din görevlilerine vefa

Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle Kalkandere İlçe Müftülüğünden emekli olan din görevlileri için vefa programı düzenlendi.

Abone Ol

Görev süresini tamamlayıp emekli olan din görevlileri Kalkandere İlçe Müftülüğünün organizesi ile Kalkandere Merkez Camii’nde düzenlenen programda bir araya geldi.

Programa katılan İlçe Kaymakamı Alpay Dincel,Rize İl Müftüsü Naci Çakmakçı, Belediye Başkanı Mehmet Yılmaz, İlçe Müftüsü Mehmet Emin Albayrak, İl Genel Meclis Üyeleri Mehmet Öztürk ile Hasan İbar din görevlileri ile bir araya gelerek hasbihal ettiler.

İlçe Kaymakamı Alpay Dincel konuşmasında, “Camilerimiz sadece ibadet edilen mekanlar değil. Camilerimiz toplumdaki dayanışmayı, birlik ve beraberliği sağlayan en önemli ve en değerli hazinemizdir, kutsal mekanlarımızdır. Ülkemizin her köşesinde Türk bayrağının dalgalandığı her yerde fedakârca özveriyle hizmet eden siz değerli din görevlilerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Bizler de yöneticiler olarak her daim sizlerin yanındayız. Bu devlete, bu millete otuz, otuz beş, kırk yıl hizmetiniz olmuş. Siz büyüklerimizden isteğimiz genç hocalarımıza, evlatlarımıza, yavrularımıza tecrübelerinizi aktarmanız onlarla hasbihal etmenizdir. Kapımız hepinize açıktır. Tecrübelerinizden istifade edebilmek için sizleri Kaymakamlığımıza, kamu kurum ve kuruluşlarımıza bekliyoruz. Bu vesile ile bizi sizlerle buluşturan ilçe müftülüğümüze teşekkür ediyor, Camiler ve Din Görevlileri Haftamızın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Rize İl Müftüsü Naci Çakmakçı, Mevlidi Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftasının bu yıl birlikte idrak edildiğini, haftanın ana teması olan ‘Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası’ konusu çerçevesinde çeşitli etkinlikler gerçekleştirildiğini ifade ederek yapılan etkinliklerin hayırlı olması temennisinde bulundu. Müftü Çakmakçı, “Hafta vesilesi ile din-i mübin-i İslam’a hizmet etmiş, ömürlerini din hizmetine adamış rahmeti rahmana kavuşan din görevlilerimizi, camilerimizin zineti, süsü olan cemaatimizden ahirete irtihal edenleri, camilerimizin imar ve inşasında desteği olan hayırsever kardeşlerimizden vefat edenleri rahmetle yad ediyor, hayatta olanlara sağlıklı sıhhatli uzun ömürler diliyorum.” dedi.

Belediye Başkanı Mehmet Yılmaz, Camiler ve Din Görevlileri Haftasını tebrik ederek, geçmişten bugüne kadar din hizmeti adına yapılan çalışmalar için din görevlilerine teşekkür etti.

İlçe Müftüsü Mehmet Emin Albayrak, “Bizleri kırmayıp davetimize icabet eden başta sayın Kaymakamımıza, Belediye Başkanımıza, misafirlerimize, haziruna ve emekli din görevlilerimize teşekkür ediyor, haftamızın hayırlı olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.” dedi.

Programa katılan emekli din görevlilerine ikram edilen yemeğin ardından plaket takdiminde bulunuldu.

Camiler ve Din Görevlileri Haftası vesilesiyle bir araya gelen emekli din görevlileri memnuniyetlerini ifade ederek ilçe müftülüğüne teşekkür ettiler.

Cami bünyesinde faaliyet gösteren 4-6 yaş grubunu ziyaret eden katılımcılar miniklere çikolata dağıtarak hasbihal ettiler.