Tırmanış etkinliği, Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinde bulunan Huser ve Avusor Yaylası’na gerçekleştirildi.
Üniversite Dağcılık Topluluğu Üyeleri ve Spor Bilimleri Fakültesi hocalarından oluşan grubun ilk güzergahı Huser Yaylası oldu.
Katılımcılar daha sonra, Avusor Yaylası’nda bulunan 3600 rakımlı Kemerli Kaçkar Zirvesi’ne tırmanış gerçekleştirerek Türk Bayrağı ve üniversite bayrağı açtılar.
Ardından, etkinliğe katılanlar tarafından Rektör Prof. Dr. Yusuf Yılmaz’ın mesajı zirve anı defterine yazıldı.
Rektör mesajında, “Devletimizin nice çabalarla bir asırdır devam eden yükselişinin daha da ilerlemeler kat etmesini ve zirvelere ulaşmasını temenni ederim. Tıpkı Türkiye Cumhuriyeti Devleti gibi Recep Tayyip Erdoğan Üniversitemizin de ilerlemeye devam ederek, ulusal ve uluslararası alanda akademik ve bilimsel başarılarla zirvelerde olması için bizlerde çabalarımızı sürdürüyoruz ve sürdürmeye devam edeceğiz. Bu bağlamda, bu anlamlı günde Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlar, Cumhuriyetimizin ve üniversitemizin her daim zirvelerde olmasını dilerim.” ifadelerine yer verdi.
Haber:Büşra Bayraktutan