Bölgesel

Rize'de balıkçılar "Vira Bismillah" dedi

Rize Belediye Başkanımız Rahmi Metin, Rize Valisi İhsan Selim Baydaş ile birlikte Gündoğdu balıkçı barınağında düzenlenen 2024-2025 yılı su ürünleri avcılık sezonu açılış törenine katılarak, balıkçı teknelerini denize yolcu etti.

Abone Ol

Rize'de Gündoğdu Balıkçı Barınağında 2024-2025 Av Sezonu Açılış Töreni “Vira Bismillah” denilerek başlandı.

Av Sezonu açılış töreni, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Halk oyunları ekibinin horon gösterisi ve protokol konuşmalarıyla devam eden törende, Rize İl Müftüsü Naci Çakmakçı'nın duası sonrası sezonun açılışını kutlamak amacıyla pasta kesimi gerçekleştirildi. Vali Baydaş, alanda bulunan çocuklara sürpriz yaparak onları yanına çağırdı ve pasta kesimini yapmalarını, Vira Bismillah demelerini istedi. Çocukların Bismillah diyerek gerçekleştirdiği pasta kesiminin ardından, havai fişek gösterisi ve meşaleler eşliğinde balıkçı tekneleri denize uğurlandı.

Vali Baydaş: "Bu gece itibarıyla denizlere açılacak ve rızkını #MaviVatan'da arayacak olan tüm balıkçılarımıza 'Vira Bismillah' diyoruz. Sezon boyunca avcılık kurallarına titizlikle uyulması ve doğal kaynakların korunması büyük önem taşıyor. Tüm balıkçılara kazasız, belasız ve bereketli bir sezon diliyorum" dedi.

Rize Valiliğinden yapılan açıklamada; "2024-2025 av sezonunun balıkçılarımız ve sektörün tüm çalışanları için bol bereketli ve hayırlı bir yıl olmasını diliyoruz. Herkesin bu sağlıklı nimetten bolca faydalanmasını temenni ediyoruz" ifadelerine yer verildi.

Törene, Rize Belediyesi Başkanı Rahmi Metin, Rize İl Emniyet Müdürü Murat Türesin, Rize İl Tarım ve Orman İl Müdürü Murat Genc, Rize Ak Parti İl Başkanı Yılmaz Katmer, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Göktuğ Dalgıç, kurum müdürleri, STK temsilcileri, gemi sahipleri, aileler ve tayfalar katıldı.