Bakanlık tarafından desteklenen projenin %30 çiftçi %70 devlet katkılı olan projenin toplam maliyetii 3.310.000 TL 'dir.

Gerçekleştirilen programa Vali Vekili Murat ÖZTÜRK, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi  Su Ürünleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. İlker Zeki KURTOĞLU,  İl Tarım ve Orman Müdürü Murat GENC, İlçe Müdürleri ,Su ürünleri kooperatif başkanları ve projeden yararlanan çiftçileri katıldı.

Programda Rize İl müdürü Murat GENC,  Rizede kayıtlı 12 metre altı 1051 adet ruhsatlı tekne ve 4489 adet gerçek kişiler için su ürünleri ruhsat tezkeresine sahip ticari balıkçı bulunduğunu, 2023 yılında Rize  sınırlarında faaliyet gösteren küçük ölçekli balıkçılar tarafından yaklaşık 180 ton avcılık yapıldığını, geleneksel kıyı balıkçılığı desteklemesi kapsamında 2017 yılından bu yana İl Müdürlüğünce  6106 kişiye toplam 11.718.687 TL destekleme ödemesi yapıldığını söyledi.

RTEÜ Su Ürünleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. İlker Zeki KURTOĞLU, Projenin küçük ve orta ölçekli balıkçıların sürdürülebilir ekonomisi için önemli olduğuna dikkat çekti.

Balıkçılığın ekonomi açısından önemine değinen Rize Vali Vekili Murat ÖZTÜRK, Projede emeği geçen bütün paydaşlara teşekkür etti.

Program Vali Vekili Murat ÖZTÜRK'ün  çiftçilere ağ dağıtımı ve  fotoğraf çekimi ile son buldu

Muhabir: REYHANE YAZICI TÜYLÜOĞLU