Rize’de 3 köyde taşkın risklerini azaltacak olan söz konusu işin %99 fiziki gerçekleşmeye ulaşıldı.

Ayrıca; Kalkandere İlçesinde, Fındıklı, Yeşilköy, ve Esendere Köyleri 2. kısım taşkın kontrol İnşaatında sona yaklaşıldı.

Devlet Su İşleri 22. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada; “Rize’de inşaatı devam eden 39 taşkın kontrol işi vatandaşların can ve mal güvenliğinin yanı sıra, suyumuzu da toprağımızı da korumaya devam ediyoruz” denildi.

RİZE’DE GABİON DUVAR İMALATI TAMAMLADI

Öte yandan DSİ tarafından bölgedeki afetlerle mücadele için yapılan çalışmalar kapsamında Salarha Beldesinde inşa edilen gabion duvar imalatı taşkın risklerini azaltacak olmasının yanı sıra doğaya uyumlu yapısı ile de dikkat çekiyor.

DSİ’den yapılan açıklamada; “Bölgemizde afetlerle mücadelede çalışmalarımızı doğayla uyumlu bir şekilde sürdürmeye, yenilikçi ve öncü projelerimizle de özellikle yukarı havzalarda tedbirler almaya devam ediyoruz. Daha önce Geçirgen tersip bentleri ve moloz bariyerler gibi öncü projelerimizi ilk kez uyguladığımız Rize’de, ‘Gabion Duvar’ imalatımızı da tamamladık. Merkez İlçesine bağlı Salarha Beldesinde inşa ettiğimiz gabion duvar imalatımız taşkın risklerini azaltacak olmasının yanı sıra doğaya uyumlu yapısı ile de dikkat çekiyor” şeklinde açıklamada bulunuldu.

Muhabir: REYHANE YAZICI TÜYLÜOĞLU