Genel

Rize’de 2024 Yılı Fındık Rekolte Tahmini Çalışmaları Tamamlandı

Bilindiği üzere, ihracata yönelik stratejik ürünlerde rekolte tahminleri Tarın Ve Orman Bakanlığı tarafından açıklanmaktadır.

Abone Ol

Bu kapsamda 2024 yılı Fındık Rekolte Tahmini çalışmaları, Rize Tarım ve Orman İl Müdürlüğünün Koordinatörlüğünde ve oluşturulan Komisyon üyelerinin katılımı ile 02-04 Temmuz 2024 tarihleri arasında yapılarak tamamlandı

Arazide Fındık ürününde rekolte tahmin çalışmaları; komisyon üyelerinin katılımları ile sağlandı.

Fındık çeşitlerinin oransal yoğunluğuna göre belirlenen sahil, orta ve yüksek rakımdaki mahallelerde tespit edilen fındık bahçelerinde, belirlenen bahçe, ocak ve dallarda fındık sayımları yapıldı.

Komisyon üyelerinin arazi çalışmaları sonucunda elde ettikleri veriler esas alınarak, Fındık Rekolte Tahmini Çalışmaları, Bakanlıkça bildirilmek üzere Komisyon tarafından karara bağlandı. Stratejik ürün olan fındıkta rekolte tahmini önemli olup, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da titizlikle gerçekleştirildi.

Rize İl Tarım Müdürlüğünce yapılan açıklamada; Emeği geçenlere teşekkür eder, ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını dileriz. İfadelerine yer verildi