Valilik toplantı salonunda Vali Baydaş'ın başkanlık ettiği toplantıya; Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Yılmaz, Emniyet Müdürü Murat Türesin, Jandarma Komutanı Albay Ali Güngör, Sahil Güvenlik Karakol Komutan Vekili Üsteğmen Alican Özbey, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi, İl Sağlık Müdürü Mustafa Tepe, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ramazan Öztürk, Tarım ve Orman İl Müdürü Murat Genç, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdür Ali Serkan Savaş ve ilgili müdürler katıldı.

Toplantı öncesinde açıklamalarda bulunan Vali Baydaş, 2023-2024 eğitim-öğretim yılı öncesinde sağlık, trafik, güvenlik ve yurtlarla ilgili alınacak tedbirleri gözden geçireceklerini belirtti. Ayrıca, il müdürlüklerinin sorumluluk alanlarında yapılan ve yapılması gereken çalışmaların değerlendirileceğini ifade etti.

Vali Baydaş, öğrencilerin huzur ve güven içinde eğitim-öğretim faaliyetlerine devam etmeleri için tüm detayların gözden geçirileceğini belirterek, “Şehrimizin huzurlu bir şekilde eğitim-öğretim dönemine başlaması ve aynı şekilde devam etmesi için gerekli tüm planlamaları yapacağız. Özellikle trafik güvenliği ve servisler önemli bir konudur. Daha önce belediye başkanımız ve emniyet müdürümüzle trafik tedbirlerine ilişkin bir toplantı yaptık. Bugün de servislerle ilgili konuları, denetim ve güzergah düzenlemelerini değerlendireceğiz. Ayrıca, yükseköğretim ve pansiyonlu okullardaki yemekhane hijyeni denetimlerini de gündemimize alacağız” dedi.

Okul çevresi güvenliğinin de öncelikli konular arasında olduğunu vurgulayan Vali Baydaş, “Geçen yıl tüm okul ziyaretlerimizde sadece okulları değil, çevredeki iş yerlerini de inceledik. Kaymakamlarımız da ilçelerinde bu tür ziyaretler yaptı. Okul müdürlerimize de bu yıl aynı talimatı verdik. Bu ziyaretlerimizden okul yönetimleri, veliler ve esnaf memnuniyetlerini dile getirdiler” dedi.

Eğitim-öğretimi sadece akademik bir süreç olarak değerlendirmediklerini belirten Vali Baydaş, “Eğitim kurumlarımızdaki spor, kültürel ve sanatsal faaliyetler de eğitim-öğretimin ayrılmaz bir parçasıdır. Bu tür etkinliklerin öne çıkarılması, başarıların duyurulması kadar önemlidir. Bu salonda Türkiye birincilerini ağırladık ve yıl boyunca çeşitli bilimsel ve sportif programlarda da yer aldık” ifadelerini kullandı.

Basın açıklamasının ardından gerçekleştirilen toplantıda, kurum müdürleri 2023-2024 eğitim-öğretim yılı boyunca yapılacak faaliyetler ve alınan tedbirlerle ilgili sunumlar yaptı. Vali Baydaş, tedbirlerin ve uygulamaların titizlikle takip edileceğini vurgulayarak, herhangi bir aksaklık yaşanmaması için yetkililere talimat verdi.

Muhabir: REYHANE YAZICI TÜYLÜOĞLU