Genel

Rize’de 15 Temmuz, Şehitleri Anma Yürüyüşü ile Başladı

Rize’de 15 Temmuz darbe girişiminin 8. yıldönümü düzenlenen Şehitleri anma yürüyüşü ile başladı.

Abone Ol

Çok sayıda kişi 100 metrelik bayrakla Rize Gençlik merkezi önünden 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanına yürüdü. Yürüyüşle birlikte Bayrak koşusu da gerçekleştirildi.

Yürüyüşe Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Belediye Başkan Vekili Muhittin Aydın Bilsel, İl protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Program, 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanın da Yıldızlar kategorisinde Avrupa Güreş Sampiyonu olan Yasin Çakır, Vali İhsan Selim Baydaş a sancak teslimi ve Mehteran gösterisi ile başladı.Kur’an-ı Kerim okunuşu ile devam eden anma gecesi; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ın millete hitabı canlı olarak izlendi. Tiyatral gösterisi, İstiklal Marşı , Gençlik spor il müdürü Ramazan Öztürk ün açılış konuşması, Rizeli 15 Temmuz Şehitleri video gösterimi, Çayeli gençlik merkezi müzik gurubu türkü performansı, Rize valisi İhsan Selim Baydaş'ın konuşması, 15 Temmuz Gazisi Yusuf Ak ın yaşadıkları anı kisaca anlatması, Rize İl Müftülüğü tarafından okunan ilahiler, ve müftü Naci Çakmakçı'nın dua şiiri ve tüm şehitlerimize duası ile sona erdi.

Program, Rize Belediyesinin ikramlarıyla gece boyu devam ederken,

Saat 00.13’te Rize’de tüm camilerden okunan selalarla son buldu.