DEM Parti Van Milletvekili Gülcan Kaçmaz Sayyiğit, Trabzon ve Rize’nin ulaşım yatırımları üzerinden Van’ın yatırım alamadığını savundu.

Doğu Karadeniz Bölgesi’ne yıllardır vaat edilmesine rağmen demiryolu ve hafif raylı sistem kazandırılamazken, zorlu coğrafyasından ötürü yol maliyetlerinin fazla olması adeta kıskandırdı.

Trabzon ve Rize Yatırımları Gündemde

Van demiryolundan yararlanırken, Karadeniz’de yol maliyetlerinin fazla olmasını göz ardı eden DEM Parti Milletvekili Sayyiğit, Kürt coğrafyasının ekonomik olarak bilinçli bir şekilde geri bırakıldığını savundu.

DEM Parti Milletvekili Sayyiğit, “Trabzon’un nüfusu 800 bin, buraya yirmi bir yılda yapılan ulaştırma ve erişim tutarı 77 milyar olarak karşımıza çıkıyor; Van’ın nüfusu 1 milyon 200 bin ama yirmi bir yılda aldığı yatırım tutarı 37 milyar lira.

Yine, Rize’nin nüfusu 350 bin, yirmi bir yılda ulaştırma ve yatırım tutarı 72 milyar; 1 milyon 800 bin nüfusa sahip Diyarbakır’a yapılan yatırım toplam 32 milyar lira olarak karşımıza çıkıyor.

Bütün bunlar coğrafyamızın sömürülmek üzere ekonomik açıdan nasıl geri bıraktırıldığının delilidir, açık ve net resmidir.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi