Vali İhsan Selim Baydaş, “19 Ekim Muhtarlar Günü” vesilesiyle merkez ilçe köy ve mahalle muhtarlarıyla düzenlenen yemek programında bir araya geldi.

Muhtarlar, bu anlamlı günde kendileri için organize edilen etkinlikten dolayı Vali Baydaş’a teşekkürlerini ilettiler. Program kapsamında Yeşilay Rize Şubesi tarafından madde bağımlılığı ve bağımlılıkla mücadele konularında sunumlar yapılarak katılımcılar bilgilendirildi.

Vali Yardımcısı Hatice Cemre İncesu, İdari Denetim Müdürü Muhammet Kalyoncu, kurum müdürleri ve Yeşilay gönüllülerinin katıldığı programda; yerel yönetim sistemindeki kritik rolleri ve topluma sağladıkları katkılarla muhtarlık müessesesinin önemine vurgu yapan Vali Baydaş, “Bizler Rize’deyiz, Rizeliyiz ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın hemşehrileri olarak iftiharla ifade etmeliyiz ki, muhtarlık müessesesinin değerine değer katan dönem, Sayın Cumhurbaşkanımızın görevde olduğu dönemdir. Hem Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde muhtarlarımızı misafir ederek hem de şehirlerde gerçekleştirdiği muhtarlar toplantılarıyla, muhtarlarımızın taleplerine ve özlük haklarına gösterdiği hassasiyetle, sorunlarına çözüm bulma konusunda büyük bir ilgi göstermiştir. Özellikle muhtarlarımızın emeklilik hakları ve köyleri ile mahallelerine dair talepleri, devletin en üst makamında değerlendirilmeye alınmıştır” dedi.

Muhabir: REYHANE YAZICI TÜYLÜOĞLU