Vali Baydaş, gençlerle sohbet ederek tecrübelerini ve tavsiyelerini aktardı. Kariyer yolculuğu, kamu yönetimi ve liderlik deneyimleri hakkında önemli bilgiler paylaşan Vali Baydaş, öğrencilerin ülke gündemi ve geleceğe dair sorularını yanıtladı.

Rize İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi’nin eşlik ettiği söyleşide, gençlerin eğitim hayatındaki kararlılık ve disiplinin önemini vurgulayan Vali Baydaş, öğrencilere gelecek hedeflerini belirlerken topluma faydalı bireyler olmanın gerekliliğine dikkat çekti. 

Geleceğin teminatı olan gençlerin, öğrenim hayatında edindikleri değerlerle topluma katkıda bulunmalarının, bireysel gelişimlerinin yanı sıra ülkemizin ve toplumumuzun geleceği için de kritik olduğunu ifade eden Vali Baydaş, öğrencilerden şiir okumalarını istemesi üzerine yaşanan renkli anların ardından öğrencilerin şiir performanslarını dinledi. 

Öğrencilerin yönelttiği soruları yanıtlayıp taleplerini dinleyen Vali Baydaş, programın sonunda öğretmenler odasında öğretmenlerle bir araya geldi. 

Kampüs Müdürü Meryem Turgut’tan okulun mevcut durumu ve yürütülen eğitim çalışmaları hakkında bilgi aldıktan sonra hayırlı bir dönem temennisinde bulunarak okul kampüsünden ayrıldı.

Öğrenciler, Vali Bey’in söyleşi programına katılmanın ve eğitime verdiği önemin bir parçası olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ettiler.

Muhabir: REYHANE YAZICI TÜYLÜOĞLU