Rize Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada; “1 Nisan 2024 - 1 Ağustos 2024 tarihleri arasında önleyici faaliyetler kapsamında; Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalarda, ‘En İyi Narkotik Polisi; Anne, Narkorehber, Gençlik Modülü, Met Fotoblok’ faaliyetleri kapsamında toplam 57 oturumda 2.024 kişiye (483 anne ve anne adayı) ulaşılarak uyuşturucu ve madde bağımlılığı ile mücadelede etkinliğin artırılması amacıyla eğitim verilmiştir.  Narkonokta faaliyeti kapsamında ise vatandaşlarımızın yoğun olarak bulunduğu alanlarda toplam 3450 kişiye ulaşılarak bilgilendirme amaçlı el broşürü dağıtılmıştır"  

Açıklamada; “Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalarda “Güvenli İnternet, Dolandırıcılık, Evden Hırsızlık, İşyerinden Hırsızlık ve İletişim Yoluyla Dolandırıcılık” konularında vatandaşlarımızın yoğun olarak bulunduğu alanlarda 19.400 kişiye ulaşılarak bilgilendirme amaçlı el broşürü dağıtılmıştır. Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalarda, 8373’ü çocuk olmak üzere toplam 26.323 kişiye ‘Çocuklar İçin Güvenli Trafik, Sürücü Davranışları Geliştirme Eğitimi, Okul Servis Sürücüsü ve Rehber Personele Yönelik Eğitim, Okul Geçidi Görevlisi Eğitimi’ gibi bilgilendirme faaliyetleri düzenlenmiştir. Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalarda, “Siber Zorbalık, Sosyal Medya Bağımlılığı, Dolandırıcılık, Yasadışı Bahis, Mobil Bankacılık” gibi konularda toplam 5 etkinlikte 735 kişiye eğitim/seminer düzenlenerek bilgilendirme yapılmıştır. Yine bu kapsamda vatandaşlarımızın yoğun olarak bulunduğu alanlarda stant kurularak 7.055 kişiye ulaşılarak broşür dağıtılmış, toplamda 7.790 kişiye yönelik bilgilendirme faaliyetleri yapılmıştır” 

Ayrıca; “Asayiş Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalarda, toplam 400 adet broşür dağıtılarak vatandaşlarımızın yoğun olarak bulunduğu alanlarda (KADES) kadınların ve çocukların maruz kaldığı şiddet, taciz gibi kötü eylemleri engellemek adına bilgilendirme faaliyetleri yapılmıştır. Dolandırıcılık konulu bilgilendirme faaliyetleri kapsamında ise toplamda 200 adet broşür dağıtılmıştır. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalarda, ‘Gençlik ve Güvenli Gelecek Projesi’ kapsamında toplam 12 etkinlikte 1.370 öğrenciye yönelik eğitim/seminer düzenlenerek bilgilendirme faaliyetleri yapılmıştır” ifadelerine yer verildi.
 

Muhabir: REYHANE YAZICI TÜYLÜOĞLU