Bölgesel

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Çalışmaları Yerinde İnceledi

Abone Ol

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Başkan Yardımcıları Muhittin Aydın Bilsel ve Ahmet Murat Taviloğlu ile birlikte Kültür Sokağı, Sahil Bisiklet Yolu ve Rize Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde devam eden kapasite artırma çalışmalarını yerinde inceledi.

İlk olarak, Rize merkez postane arkasında inşası süren Kültür Sokağı projesinin kaba inşaat çalışmalarını değerlendiren Başkan Metin, projenin 2800 metre karelik bir alanda inşa edildiğini belirtti. Kültür Sokağı, kültür sanatçılarının atölyeleri ve satış noktaları, bir konferans salonu ve Rize’nin yöresel mimarisine uygun dört ayrı yapı içerecek. Bu yapılar, öğrencilere yönelik robotik kodlama ve yapay zeka atölyeleri gibi birçok eğitim imkanı sunacak.

Başkan Metin, daha sonra Rize Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi'ndeki kapasite artırma çalışmaları hakkında bilgi aldı. Rehabilitasyon Merkezinde, saldırgan köpekler ve yavrulu anne köpekler için özel alanlar inşa ediliyor.

Son olarak, Sahil Bisiklet Yolu projesinin Fener Mahallesi ile Çaykur arasında bulunan Rize Limanı kısmındaki bağlantı çalışmalarını inceleyen Başkan Metin, teknik ekipten güncel durum hakkında bilgi aldı.