Bölgesel

Rize Belediye Başkanı Metin: Rize'nin ticaret potansiyelini artıracak

Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, İyidere Lojistik Limanı için; “Karadeniz'i dünya ticaret yollarına bağlayarak, Rize'nin ticaret potansiyelini artıracak” dedi.

Abone Ol

Geçtiğimiz günlerde Rize’ye gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “bedeli 6,4 milyar liraya varan bu muazzam projeyi inşallah 2026'da tamamlamayı hedefliyoruz” dediği Rize İyidere Lojistik Limanı Rize’nin ve ülkemizin ticaret bağlantılarını güçlendirecek.

Rize İyidere Lojistik Liman yapım inşaatının gerçekleşme oranı yüzde 50'yi geçen proje için Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin yaptığı açıklamada; “Bölgemizin ekonomik kalkınmasına önemli katkı sağlayacak bir adım olarak hayata geçirilecek olan, modern altyapısı ve geniş kapasitesiyle Karadeniz'in en önemli lojistik merkezlerinden biri olmaya aday olan İyidere Lojistik Limanı, Türkiye'nin uluslararası ticaret bağlantılarını güçlendirecek ve Karadeniz Bölgesi'ni global ticaret yollarına entegre edecektir” dedi.

-“Karadeniz'i dünya ticaret yollarına bağlayarak”
Başkan Metin; “Bölge halkının ve iş dünyasının büyük bir heyecanla beklediği bu proje, Karadeniz'i dünya ticaret yollarına bağlayarak, Rize'nin ticaret potansiyelini artıracak. Bu önemli hizmeti şehrimize kazandıran başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Abdülkadir Uraloğlu'na, Rize milletvekillerimize ve emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunarız” şeklinde açıklamada bulundu.