Genel

Rize, Balıkesir, Ardahan, İstanbul ve birçok ilde tir tir titretecek! Geç geldi ama tam geldi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü uyardı! Bu illere sonunda geliyor! Tüm detaylar haberimizde.

Abone Ol

Meteoroloji Genel Müdürlüğü birçok il için uyarılarını paylaştı! Dışarı çıkarken iki kere düşünün! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

BİRÇOK İLE SONUNDA GELİYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 26 Aralık tarihli hava durumu tahminlerini paylaştı. Ülkenin kuzey ve doğu kesimlerinde parçalı ve çok bulutlu hava olması beklenirken İzmir ili kuzey ve batı kesimi, Balıkesir ili batı kesimi, Artvin il çevresi, Rize ili doğu kesiminde sağanak yağış bekleniyor. Artvin ili yüksek kesimleri ve Ardahan il çevresinde karla karışık yağmur yağması bekleniyor. Diğer bölgelerde hava az bulutlu ve açık olacak. Artvin çevresinde yağışlar akşam saatleri itibariyle etkili olacak. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava durumu değerlendirmelerine göre Karadeniz bölgesinde sıcaklıkların 3-7 derece aralığında artması bekleniyor. Ülkenin diğer kesimlerinde önemli bir değişiklik olması beklenmezken mevsim normallerinde olması bekleniyor. Rüzgar genel olarak güney ve güneybatı yönlerinden hafif, ara ara orta kuvvette esecek. Marmara bölgesinde kuvvetli rüzgar olması bekleniyor. Artvin kıyı kesiminde sağanak yağış, iç ve yüksek kesimlerde kuvvetli kar yağışı olması bekleniyor. Kuvvetli yağış sebebiyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların tedbirli olması gerekiyor. Yüksek kesimlerde beklenen kar yağışı sebebiyle buzlanma ve don olayına karşı da tedbir almak gerekiyor.