Bölgesel

Rize-Artvin Havalimanındaki uçak seferlerinin yetersizliğine tepki

Rize’de yaz aylarının gelmesiyle birlikte artan seyahat talebine karşılık veremeyen Rize Artvin Havalimanındaki uçak sefer azlığı tepkilere sebep oluyor.

Abone Ol

Bölgede Rize ve Artvin illerinin dışında Gürcistanlı vatandaşlar tarafından da tercih edilen Rize Artvin Havalimanındaki uçak sefer azlığı büyük tepkilere sebep oluyor. Yaz aylarının gelmesiyle turizm bölgesi olan Rize ve Artvin’e gelmek isteyen turizmcilerle birlikte gurbetteki vatandaşların memleketlerine gelme istekleri de eklenince bilet bulamama ya da bilet fiyatlarının yüksek olmasına neden oluyor. Bölge halkı yaz aylarında havalimanını kullanamamaktan şikayetçi oluyor.

Konuyla ilgili açıklama sosyal medya sayfasından paylaşımda bulunan Çayeli Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Cafer Kuru; “Rize Artvin Havaalanımız var. İstanbul’a seyahat edeceğiz uçaklar dolu. Niye ek seferler konulmaz. Uçuş için İlla Trabzon Havaalanımı kullanacağız” dedi.

-“Trabzon’dan 23, Rize-Artvin Havalimanından 8 sefer”

Trabzon, İstanbul’a günde 23 sefer direk uçuş, Rize Artvin Havaalanından 8 sefer direk uçuş. Havaalanımız var. Uçuş seferleri yetersiz diyen Meclis Başkanı Kuru; “Fakat Rize’den Trabzon’a günde 10’nun üzerinde Havaş otobüs seferleri yapılmakta ayrıca bireysel gidenler hariç. Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ve yetkilileri kınıyorum. Ek seferler için çözüm bekliyoruz” ifadelerine yer verdi.