Avrupa Futbol Şampiyonası’nda çeyrek final eşleşmeleri netleşti ve dikkat çeken bir mücadele futbolseverleri bekliyor. Portekiz ile Fransa arasındaki bu kritik maç, Hamburg'daki Volkspark Stadı'nda oynanacak ve karşılaşmayı İngiliz hakem Michael Oliver yönetecek. Bu turu geçen takım, İspanya ile Almanya arasındaki eşleşmenin galibiyle yarı finalde karşılaşacak. İki takımın tarihine baktığımızda, Fransa ve Portekiz 28 kez karşı karşıya gelirken, Fransa bu maçların 19'unda üstünlük sağladı. A Milli Takım’ın grubunda yer alan Portekiz, Slovenya’yı penaltı atışlarıyla geçerek çeyrek finale yükseldi, Fransa ise Belçika’yı mağlup ederek bu aşamaya geldi. Portekiz - Fransa maçı 12 Temmuz'da saat 21:00’de TRT 1’den canlı olarak yayınlanacak.

EURO 2024 çeyrek final maçında Fransa ile Portekiz karşı karşıya geliyor. Ronaldo ve Mbappe’nin karşı karşıya geleceği mücadele olan Portekiz – Fransa maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

FRANSA VE PORTEKİZ ÇEYREK FİNALDE KARŞI KARŞIYA: İŞTE DETAYLAR

Turnuvanın favorileri arasında gösterilen Fransa, grup aşamasında beklentilerin gerisinde kalarak sadece 1 galibiyet ve 2 beraberlik elde edip son 16 turuna yükseldi ve bu turda Belçika’yı 1-0 mağlup ederek çeyrek finale çıkma başarısını gösterdi. Portekiz ise F Grubu’nu 2 galibiyet ve 1 beraberlikle lider tamamlayarak üst tura çıktı, son 16 turunda Slovenya ile normal sürede berabere kalmasına rağmen penaltı atışlarında üstünlük sağlayarak çeyrek finale yükseldi. Portekiz - Fransa çeyrek final mücadelesi 12 Temmuz'da saat 21:00’de TRT 1 ekranlarında canlı olarak yayınlanacak.

PORTEKİZ’İN ÇEYREK FİNAL YOLU

Türkiye ile birlikte F Grubu'nda mücadele eden Portekiz, grupta 2 galibiyet ve 1 yenilgi alarak 6 puanla lider tamamladı. Bu süreçte rakip filelere 5 gol gönderip, kendi kalesinde ise 3 gol gören Portekiz, son 16 turunda Slovenya ile karşılaştı. Normal süresi berabere biten maçta, penaltı atışlarıyla rakibini geçerek çeyrek finale yükselmeyi başardı.

FRANSA’NIN ÇEYREK FİNAL YOLU

D Grubu'nda Avusturya, Hollanda ve Polonya ile mücadele eden Fransa, grup aşamasını 1 galibiyet ve 2 beraberlik ile tamamlayarak 5 puan topladı ve Avusturya'nın ardından ikinci sırada son 16 turuna yükseldi. Bu dönemde 2 gol atan ve kalesinde yalnızca 1 gol gören Fransa, son 16 turunda Belçika ile karşılaştı ve bu zorlu mücadelede 1-0 galip gelerek adını çeyrek finale yazdırdı.

FRANSA RAKİBİNE ÜSTÜNLÜK KURDU

Portekiz ile Fransa, yarın 29. kez karşı karşıya gelecek. Daha önceki 28 karşılaşmada Fransa'nın üstünlüğü dikkat çekiyor. Bu müsabakalarda Fransa, 19 galibiyet elde ederken, Portekiz sadece 6 kez kazandı ve 3 maç beraberlikle sonuçlandı. Fransa'nın 52 golüne karşılık, Portekiz 31 gol atabildi.

PORTEKİZ TARİHİNDE ZORLU RAKİP

Fransa'nın 28 maçta elde ettiği üstünlük, iki takım arasındaki rekabetin ne kadar çetin geçtiğini gösteriyor. Fransa, bu süreçte 52 gol atarken, Portekiz 31 golle karşılık verdi. Yarınki maç, hem Portekiz'in tarihi rekabetteki konumunu iyileştirme hem de Fransa'nın üstünlüğünü devam ettirme fırsatı olacak.

MUHTEMEL 11’LER BELLİ OLDU

Portekiz: Diogo Costa, Joao Cancelo, Pepe, Ruben Dias, Nuno Mendes, Bruno Fernandes, Joao Palhinha, Vitinha, Diogo Jota, Ronaldo, Bernardo Silva

Fransa: Maignan, Kounde, Saliba, Upamecano, Hernandez, Kante, Tchouameni, Griezmann, Dembele, Thuram, Mbappe

PORTEKİZ - FRANSA MAÇI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA?

Çeyrek finalde kozlarını paylaşacak olan Portekiz ve Fransa, Hamburg’daki Volkspark Stadı’nda karşı karşıya gelecek. 5 Temmuz Cuma günü saat 22.00’de başlayacak olan bu heyecan dolu maç, TRT 1 ekranlarından ve TRT Tabii uygulaması üzerinden canlı olarak yayınlanacak.

Kaynak: Haber Merkezi