TOBB Pazar Kadın Girişimciler Kurulu Organizasyonu ve Pazar Ticaret ve Sanayi Odası Ev Sahipliğinde, 7 Ağustos 2024 Çarşamba günü, PTSO Konferans Salonunda, Habitat Derneği Temsilcisi Büşra Tütüncü tarafından; Dijital okur yazarlık, Sosyal medya pazarlaması, Sosyal medya fotoğrafçılığı konularını içeren, Dijital Pazarlama Eğitimi düzenlendi.

Yaklaşık 40 Kursiyerin katıldığı eğitime, Pazar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Bayraktutan, Yönetim Kurulu Üyesi Şengül Çakır ve Meclis Başkan Yardımcısı Orhan Saymaz katıldılar.

Eğitime katılanlar Eğitmen Büşra Tütüncü tarafından, Dijital okur yazarlık, Sosyal medya pazarlaması, Sosyal medya fotoğrafçılığı konularını hakkında Dijital ortamda daha başarılı olmaları için bilgilendirildi. 

Katılımcılara konularla ilgili slaytlar gösterildi. Daha başarılı olmak için Dijital ortamların nasıl kullanılması gerektiği öğretildi.Eğitime katılanlar akıllarına takılan konuları eğitmen Büşra Tütüncü’ye sordular. 

Eğitim sonunda kursiyerler sertifikalarını Pazar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız Sayın Nevzat Bayraktutan ve TOBB Pazar Kadın Girişimciler Kurulu Organizasyonu temsilcisi Leyla Taşkın’dan aldılar. 

Başkan Nevzat Bayraktutan, TOBB Pazar Kadın Girişimciler Kurulu adına Leyla Taşkın ve Eğitmen Büşra Tütüncü birer konuşma yaptılar.

Başkan Bayraktutan yapmış olduğu açıklamada; “Dijital Pazarlama Eğitimine yoğun bir talep olduğunu üyelerimiz Yönetim Kurulumuza bildirilmişlerdi. Artık pek çok şirket, pazarlama departmanı için öncelikli olarak dijital pazarlama uzmanı arayışına girdi. Yani geleneksel pazarlamacılığı bilen kişiler, günümüzde dezavantajlı konumda olduğu dikkatimizi çekti. Daha başarılı olmak isteyen firmalar, Dijital Pazarlamayı bilen uzmanlar arıyorlardı. Dijital pazarlama uzmanı arayan pek çok üst düzey firma olmasına rağmen, yeterli sayıda profesyonel uzman maalesef bulunamıyor. Bunun sebebi ise dijital pazarlamanın son 10 yılda önem kazanmış olması. Yani şu an dijital pazarlama kursuna katılıp sertifika alan herkes, aslında en güzel iş yerlerinde ve markalarda çalışmak için birçok fırsata sahip olmuş olacaktır. Kursumuza katılanlar’da bu avantajları yakalamış oldular. Kursumuza katılan bütün kursiyerlerimize çalışma hayatlarında başarılar dilerim” dedi.

Muhabir: REYHANE YAZICI TÜYLÜOĞLU