PAZAR KAYMAKAMLIĞINDAN (MİLLİ EMLAK ŞEFLİĞİ) İLAN  
                                                                                                 YIKIM İŞİ VE YIKIM KARŞILIĞI YAPILACAK İNŞAAT ENKAZI SATIŞI
SIRA NO İŞİN NİTELİĞİ İL/İLÇE MAHALLESİ / KÖYÜ ADA  -  PARSEL TAHMİNİ BEDEL GEÇİCİ TEMİNAT İHALE TARİHİ İHALE SAATİ
1 İlçe Emniyet Müdürlüğü Eski Binası İnşaat Enkaz Satışı (Yıkım İşi Karşılığı) (7 katlı (bodrum+zemin+5 normal kat toplam 465 metrekare oturum alanı) bina) Rize / Pazar Kirazlık Mahallesi 256 ADA 6 PARSEL  376.000,00TL 112.800,00TL 30.10.2024 14:00
Açıklamalar:
1- Yukarıda belirtilen yıkım karşılığı yapılacak inşaat enkazı satışı işi, 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 45 nci maddesine göre Açık Teklif Usulü ile yukarıda belirtilen tahmini bedel üzerinden, karşısında yazılı tarih ve saatte, Rize Pazar Kaymakamlığı Milli Emlak Şefliği Makam Odasında, Pazar Milli Emlak Şefliğince oluşturulan İhale Komisyonu huzurunda satış ihalesi yapılacaktır.
2- İhaleye katılmak isteyen isteklilerin İhale saatine kadar;
a) Geçici teminat yatırmaları (Tedavüldeki Türk parası, Mevduat ve Katılım Bankalarının verecekleri süresiz teminat mektupları (İlgili banka şubesince verilen teminat mektupları toplamı ile aynı şubenin limitlerinin de gösterildiği ve teyit yazısının
 da ibrazı gerekir.)  ve Hazine Müsteşarlığınca ihraç edilen Devlet iç borçlanma senetleri (nominal bedele faiz dahil edilerek ihraç edilmiş ise anaparaya tekabül eden satış değeri esas alınır) veya bu senetler yerine düzenlenen belgeleri) 
Yurtdışı yerleşik kişiler ile geçimini yurt dışında temin eden Türk vatandaşları Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından belirlenen konvertbil döviz yatırabileceklerdir.
(Geçici Teminat Pazar Malmüdürlüğünün TR34 0001 0002 5100 0010 0057 55 İBAN numaralı tahsilat hesabına ya da Rize Defterdarlığı Muhasebe Müdürlüğü veznesine elden yatırılacaktır.)
b) Tebligat için Türkiye 'de adres beyan etmeleri.
c) Gerçek kişilerin  nüfus cüzdanı sureti, tüzel kişilerin ise vergi kimlik numarasını bildirmeleri, Özel Hukuk Tüzel kişilerinin yukarıda belirtilen şartlardan ayrı olarak idare merkezlerinin bulunduğu yer mahkemesinden veya siciline kayıtlı bulunduğu ticaret veya sanayi odasından yahut benzeri mesleki kuruluştan ihalenin yapıldığı yıl içinde  alınmış sicil kayıt belgesi ile tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin tüzel kişiliği temsile tam yetkili olduklarını gösterir noterlikçe tasdik edilmiş imza sirkülerini veya vekaletnameyi vermeleri kamu tüzel kişiliklerinin ise tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin tüzel kişiliği temsile yetkili olduklarını belirtir belgeyi ibraz etmeleri gerekmektedir.
d) Yıkım karşılığı yapılacak inşaat enkaz satış ihalesi için gerçek ve tüzel kişilerin Yapı Müteahitlerinin Sınıflandırılması ve Kayıtlarının Tutulması Hakkındaki Yönetmeliğin "Yıkım İşleri Müteahhitliği" başlıklı 14/A maddesine göre Y2 Belgesine sahip olduklarını gösterir belgeyi ibraz etmeleri gerekmektedir.
3- Yıkım karşılığı yapılacak inşaat enkazı işi ve taşınırların satışlarına ait şartname ve ekleri mesai saatleri dahilinde Pazar Kaymakamlığı Milli Emlak Şefliğinde görülebilir ve bedelsiz olarak temin edilebilir.
4- İhale Komisyonu ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir.
5- Postayla yapılacak müracaatlarda teklifin 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 37. maddesine uygun hazırlanması ve teklifin ihale saatinden önce Komisyona ulaşması şarttır.
6- Postada meydana gelebilecek gecikmelerden dolayı idare ve komisyon herhangi bir sorumluluk kabul etmez.
7- Yıkım karşılığı yapılacak inşaat enkaz satışı bedeli üzerinden Damga Vergisi alınacaktır.
8- Yıkım karşılığı yapılacak inşaat enkaz satışı bedeli üzerinden KDV alınmayacaktır.
9- Bu İhaleye ilişkin bilgiler; rize.csb.gov.tr adresinden öğrenilebileceği gibi, Türkiye genelindeki ihale bilgileri: www.milliemlak.gov.tr adresinden öğrenilebilir. İLAN OLUNUR.
#ilangovtr Basın No ILN02105468