Ambulansta havasızlık içerinde köpeklerin yaşam savaşı verdiği yönünde yerel basında çıkan haberlerin ardından Pazar Belediyesinden açıklamada açıklama geldi.

Belediye Başkanı Neşet Çakır; “Basına bir video servis edilen ve amacından saptırılarak, başı sonu kesilerek sizlere servis edilen görüntüler en az sizi olduğu kadar bizleri de derinden üzmüştür” dedi.

Başkan Çakır açıklamasında; “Belediye personelimizin gözetiminde, şikayet üzerine toplanan ve şikayet edildiği bölgeden alınıp yine ilçe sınırlarımız içinde başka bir bölgeye götürülmek üzere anestezi uygulanan ve bu uygulamanın etkisi geçene kadar personelimizce gözetim altında tutulan köpeklerin görüntüsüdür. Servis edilen videonun devamında Pazar Belediyesi Personelimiz tarafından videoda görünen köpekler kontrollü bir şekilde serbest bırakılmıştır. Görüntülerdeki aracın ise hiçbir kamu kurumuyla bir ilgisi olmamakla beraber bir şahsa aittir ve içi tamamıyla boştur” dedi.

NE OLMUŞTU?

Rize’nin Pazar ilçesinde eskimiş ön ve arka plakası olmayan ambulans içerisinde havasız bir şekilde bırakılan sokak köpeklerinin yaşam mücadelesi verdiği görülmekte. Vatandaş kamerasına yansıyan görüntülerde sokak köpeklerinin havasızlıktan bitkin düşüp araç camlarının buğulaştığı anlar yürekleri yaktı.

Muhabir: TANER ŞAHİN