Bölgesel

Ortahisar Belediyesi’nden Öğrencilere Hayvan Sevgisi Dersi

Ortahisar Belediyesi, Öğrencilere Hayvan Sevgisini Aşılıyor

Abone Ol

Ortahisar Belediyesi, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü kapsamında, kentteki anaokulu ve ilkokul öğrencilerini Küçük Dostlar Kliniği’nde ağırladı. Bu etkinlik, sosyal belediyecilik faaliyetleri çerçevesinde, çocuklara hayvan sevgisini aşılamak amacıyla düzenlendi.

Etkinlik, Veteriner İşleri Müdürlüğü koordinasyonunda gerçekleştirildi. Öğrenciler, Küçük Dostlar Kliniği’nde hayvanların tedavi yöntemleri hakkında bilgi alırken, aynı zamanda kliniğin sevimli kedi ve köpekleriyle de vakit geçirme fırsatı buldu.

Ortahisar Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Lütfi Aydın, “Bugün Küçük Dostlar Kliniğimizde küçük misafirlerimizi ağırlıyoruz. 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü'nün ayrı bir anlamı ve önemi var. Burada gerçekleştirdiğimiz uygulamalarla çocuklarımıza hayvan sevgisini aşılıyoruz” dedi.

“Hayvan Sevgisi Aşılıyoruz”

Sihirli Annem Kreşi Müdürü Ünal Yiğit, etkinlikle ilgili olarak, “Dünyayı hayvanlar için daha adil bir yer yapmak adına öğrencilerimize şimdiden hayvan sevgisini aşılıyoruz. Ortahisar Belediyemiz de bu klinikte tamamen ücretsiz olarak sokak hayvanlarının tedavi süreçlerini üstleniyor. Bugün öğrencilerimizle kliniğimizdeki hayvanlarımız hakkında bilgi aldık ve onları sevdik. Bu imkanı bizlere tanıyan Ortahisar Belediye Başkanımız Ahmet Kaya ve klinik çalışanlarımıza çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Küçük Dostlar Kliniği’nin Faaliyetleri

Ortahisar Belediyesi’ne ait Küçük Dostlar Kliniği, sokak hayvanlarının kısırlaştırma, tedavi, aşılama ve küpeleme işlemlerini tamamen ücretsiz olarak gerçekleştirmektedir. Ayrıca, sokak hayvanlarının popülasyonunu dengelemek ve sahiplendirilme oranlarını artırmak amacıyla sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği yaparak çeşitli teşvik edici uygulamalar da gerçekleştirmektedir.

Bu anlamlı etkinlik, çocukların hayvanlara karşı duyarlılık geliştirmelerine katkı sağlarken, Ortahisar Belediyesi’nin sosyal sorumluluk projeleri kapsamında önemli bir adım olmuştur.