1. Ordu Boztepe
Hem Ordu'nun hem de Karadeniz'in panoramik manzaralarını izlenmek için mutlaka uğramanı önerdiğimiz Boztepe, şehrin en popüler gezi alanlarından biri. Ordu merkezinden hareket eden teleferikle 10 dakikada 500 metre yükseklikteki Boztepe’ye çıkabilir ve çam ormanlarının masmavi Karadeniz sularıyla buluştuğu panoramik manzaranın tadını çıkarabilirsin.
Özellikle gün doğumu ve gün batımlarında muhteşem manzarayı izlerken çayını içebileceğin kır bahçeleri ve tertemiz havada yürüyüş yapabileceğin yürüyüş parkurlarıyla hafta sonları oldukça kalabalık olan Boztepe’de konaklayabileceğin oteller ve sevdiklerinle güzel zamanlar geçirebileceğin oteller bulunuyor.
2. Yason Burnu
Büyüleyici Karadeniz manzarası, binlerce yılda rüzgâr ve dalgalarla şekillenmiş kaya oluşumlarıyla turistlerin fotoğraf çekmek için en çok ziyaret ettiği yerlerden biri olan Yason Burnu, Perşembe İlçesine 15 km uzaklıkta yer alıyor.
1. derece arkeolojik ve 2. derece doğal sit alanı olarak korunan Yason Burnu; Karadeniz'in içlerine uzanan yarımadanın ucunda yer alan küçük deniz feneri, gün batımı manzarasıyla ünlü Yason Kilisesi, sahil boyunca sıralanan balık restoranları ve yürüyüş yollarıyla unutulmaz bir günlük gezi deneyimi sunuyor.
Yunan mitolojisinde Truva Savaşı'ndan önce yaşandığı söylenen Argonot efsanesinin geçtiği yer olduğu için yabancı turistlerin de sıkça ziyaret ettiği Yason Burnu’nu doğa gezileri veya fotoğraf safarileri ile keşfe çıkarak yılın her mevsimi harika fotoğraflar çekebilir; yaz aylarında düzenlenen kültürel ve sanatsal etkinliklere katılarak ise hem kamp yapabilir hem de eğlenceli zaman geçirebilirsin.
3. Yason Kilisesi
ason Burnu’nun en çok ziyaret edilen tarihi yapısı olan Yason Kilisesi, 1868 yılında bölgede yaşayan Rumlar ve Gürcüler tarafından inşa edilmiş etkileyici bir tarihi hazine. Karadeniz ile Yason Burnu’na hakim bir tepede yükselen ve yüzlerce yıllık mimari özelliklerini günümüze kadar korumayı başarmış Yason Kilisesi, özellikle gün doğumu ve gün batımlarında sunduğu büyüleyici manzaralardan dolayı turistlerin akınına uğruyor. Yemyeşil bir düzlükte sarp bir falez üzerinde etkileyici bir görüntü sunan tarihi kilisenin iç bölümlerini de gezebilir ve benzersiz fotoğraflar çekebilirsin.
4. Perşembe Yaylası
Karadeniz'in de en güzel yaylalarından biri olan Perşembe Yaylası ilkbahardan sonbaharın sonuna kadar ziyaret edebileceğin, en sevilen yeşil alanlardan biri. Bahar aylarında açan rengarenk yayla çiçekleri ve dağ laleleri arasında keyifli yürüyüşlere çıkabileceğin Perşembe Yaylası; ahşap yayla evleri, buz gibi dereleri ve etkileyici dağ manzaralarıyla fotoğrafçılık turlarının da değişmez adreslerinden biri.
Yaz aylarında yağlı güreş, at yarışı, folklor gösterileri ve konserler ile eğlenceli yayla şenliklerine ev sahipliği yapan Perşembe Yaylasında turizm olanakları da oldukça gelişmiş durumda. Yaylada market, restoran, kır bahçeleri, bungalov oteller, orman köşkleri, mesire alanları ve donanımlı kamp alanları bulabilirsin. Doğa yürüyüşlerinin yanı sıra bisiklet gezileri ve yamaç paraşütü gibi etkinlikler de yapabileceğin Perşembe Yaylası, Ordu'da mutlaka görmen gereken güzelliklerden biri.
5. Paşaoğlu Konağı Etnografya Müzesi
Ordu’nun binlerce yıllık tarihi ve kültürüyle ilgili bilgiler alabileceğin Paşaoğlu Konağı Etnografya Müzesi, Taş Ocak Caddesi üzerinde kolay ulaşılabilir bir konumda yer alıyor. 1896 yılında inşa edilen etkileyici bir Osmanlı yapısı olan Paşaoğlu Konağı’nın odalarında zengin koleksiyonlar bulunuyor.
19. yüzyılın en güzel mimari yapılarından biri olarak kabul edilen Paşaoğlu Konağı’nın dönem mobilyaları ile süslü odalarında tarihi silahlar, takılar, el sanatı ürünleri, yöresel kadın ve erkek giysileri yer alıyor.
Giriş ücreti
- Ücretisz
Açık olduğu saatler
- Haftanın her günü 08.00-17.00
6. Ünye Yaşayan Kültür Miras Müzesi
Ordu'nun kültürel yapısını, el sanatı ürünlerini ve geleneksel yaşam tarzını anlamak için ziyaret edebileceğin en popüler yerlerden biri olan Ünye Yaşayan Kültür Miras Müzesi, Ünye Evi olarak da biliniyor. İlçe merkezinden kolayca yürüyerek ulaşabileceğin Hacı Emin Caddesi üzerinde yer alan müze, 16. yüzyıl klasik Osmanlı mimarisinin örneklerinden biri olan kesme taş ve ahşap tasarımlı bir konakta hizmet veriyor.
Zengin koleksiyonlarında selamlık, gelinlik odası, kaptan odası, mutfak, sofa, şark köşeleri ve antika mobilyalar arasında geleneksel Karadeniz yaşamını detaylı bir şekilde inceleyebileceğin müze; sanat atölyeleri, workshoplar, geleneksel çocuk oyunları, Karagöz-Hacivat ve kukla gösterileri gibi pek çok etkinliğinden dolayı yaşayan müze unvanına sahip. Somut ve somut olmayan kültürel miras araştırmalarının da yapıldığı müzeyi mutlaka ziyaret etmeni öneriyoruz.
Giriş ücreti
- Ücretisz
Açık olduğu saatler
- Pazartesi günleri kapalı
- Diğer günler 09.00-17.00
7. Taşbaşı Kültür Merkezi
Ordu merkezinde Taşbaşı Mahallesi'nde 1853 yılında inşa edilen tarihi bir Rum Ortodoks kilisesinin restore edilmesiyle ziyarete açılan Taşbaşı Kültür Merkezi, hem çarpıcı mimarisi hem de zengin koleksiyonlarıyla ziyaret edilmeye değer yerlerden biri.
1937 ile 1977 yılları arasında hapishane olarak kullanılan kilise, Karadeniz kıyısında sunduğu büyüleyici manzarasıyla özellikle gün batımlarında fotoğraf çekmek isteyen turistler tarafından çok ziyaret ediliyor. Taşbaşı Kültür Merkezi'nin etkinlik takvimini inceleyerek yıl boyu düzenlenen atölyeler, workshoplar, kültür ve sanat etkinliklerine katılabilir, kilisenin tarihi atmosferinde keyifli zaman geçirebilirsin.
8. Bolaman Kalesi
Ordu’nun simgesel yapılarından biri olan ve kendine özgü büyüleyici mimarisiyle kartpostalları süsleyen Bolaman Kalesi; alt bölümü kesme taş, üst bölümü ise ahşap olarak inşa edilmiş bir tarihi yapı olarak karşımıza çıkıyor. Bizans döneminde gözetleme ve karakol amacıyla inşa edilen Osmanlı döneminde ise geliştirilen kale, hem tarih hem de mimari meraklılarının ilgisini çekiyor. Günümüzde kent müzesi olarak hizmet veren Bolaman Kalesinin dönem mobilyaları, antikalar ve el sanatı eserleriyle süslü odalarını gezerek tarihte yolculuk yapabilirsin.