Bölgesel

Mustafa Çiftçi: "Şehitlerimize Vefa Borcumuzu Ödüyoruz"

Vali Çiftçi, Kargapazarı Şehitliği’nde Şehitleri Andı

Abone Ol

Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Osmanlı-Rus Savaşı sırasında şehit düşen yaklaşık 350 askerimizin ebedi istirahatgâhı olan Kargapazarı Şehitliği’ni ziyaret etti. Pasinler ilçesi Kevenlik köyü kırsalında bulunan şehitliği gezen Vali Çiftçi ve beraberindekiler, aziz şehitlerimiz için dua etti.

Ziyaret esnasında Vali Çiftçi’ye Vali Yardımcısı Lokman Düzgün, Pasinler Kaymakamı Yunus Emre Temel, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Doç. Dr. Engin Avcı, İl Müftüsü Dr. Rüstem Can, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hasan Aykut ve YİKOB (Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı) çalışanları eşlik etti.

Kargapazarı Şehitliği, Valiliği YİKOB tarafından ihale edilen bir proje ile şehre kazandırılmıştır. Bu proje sayesinde, hem tarihe vefa borcumuz ödenmiş hem de inanç turizmi açısından şehrimize yeni bir değer katılmıştır.

Vali Mustafa Çiftçi, şehitlik ziyareti sırasında, şehitlerimizin anısını yaşatmanın ve gelecek nesillere aktarmanın önemine vurgu yaptı.

Erzurum Valiliği, bu tür projelerle geçmişe sahip çıkarken, geleceğe yönelik değerlerimizi de pekiştirmeyi hedeflemektedir.