Muğla tarihi değerleri, doğal güzellikleri nedeniyle ülkemizde en çok ziyaret edilen duraklardan birisidir. İçinde bulunan koylar, plajlar ve çok daha fazlasıyla tatil beklentilerinizi en iyi şekilde karşılayabilmektedir. Diğer yandan Muğla yemek seçenekleriyle de gelişmiş bir tatil beldesidir. Yöresel lezzetleriyle öne çıkan Muğla, birden fazla medeniyete ev sahipliği yapmış olmasından ötürü farklı yemek çeşitliliklerine sahiptir. Yöre kadınlarının geliştirmiş olduğu lezzetler, ziyaretçileri için unutulmaz bir lezzet şöleni oluşturmaktadır. Türk mutfağının benzersiz lezzetlerini tadabileceğiniz gibi Muğla’da yabancı mutfakların dokunuşlarının da olduğunu görebilirsiniz. Muğla’da yenmesi gereken yemekler nelerdir sorusuna cevap olarak da birden fazla seçenekle karşılaşabilirsiniz. Tatilcilerin önerilerinden yola çıkacak olursak;

Börülce Ekşitmesi

Ege ve Akdeniz bölgeleri yeşilliklere düşkündür. Bu yüzden taze börülce Muğla’da popülerliğini koruyan sebzeler arasında yer almaktadır. Börülce ekşitmesi ise bir meze kıvamına sahip olmaktadır. İçerisinde zeytinyağı ve sarımsak da eklenen bu özel lezzet hem sıcak hem de soğuk şekilde servis edilebilmektedir. Soğuk hali genellikle meze olarak sunulmaktadır. Yapımı oldukça kolay olan Börülce Ekşitmesi lezzet bakımından da deneyenlerden tam not almaktadır. 

Sulu Muğla Kebabı

Sulu Muğla Kebabı, Muğla’da kebap çorbası olarak da isimlendirilmektedir. Et ve iç yağı kullanılarak hazırlanan bu yemek sanıldığı kadar zor bir tarif de değildir. Pratik bir şekilde yapılabilmesinin yanı sıra şifalı lezzetler arasındadır. Soğuk kış günlerinde bağışıklığın güçlenmesine yardımcı olmakta, yöre halkı tarafından ilaç niyetine tüketilmektedir. Muğla’da bulunan hemen her sulu yemek restoranında Muğla Kebabı ismiyle bulabilirsiniz. Çeşitli baharatlar katılarak zenginleştirilen Sulu Muğla Kebabı, benzersiz bir lezzete sahiptir. Alışılmış kebaplardan farklı olmasından ötürü de muhakkak denenmesi gerekenler arasında yer almaktadır.

Milas Köftesi

Tadı damağınızda kalacak yiyecekler listesinde Milas Köftesi yer almaktadır. Köfteye farklı bir dokunuş katılan Milas Köftesi, tırnak pide ve tereyağlı sos eşliğinde servis edilmektedir. Oldukça doyurucu bir yemek olarak dana kıymasından yapılmaktadır. Bu da kokudan rahatsız olanların tercih etmesinin en önemli nedenlerinden birisidir. Muğla’ya gittiğiniz zaman girebileceğiniz hemen her restoranda bulabilirsiniz. Klasik köftelerden çok daha hafif olan bu lezzet, evlerde de sıkça pişirilmektedir. 

Döş Dolması

Döş dolması oğlak eti ile yapılan bir yiyecektir. Ocakta pişirilip sonrasında fırında hazırlanan yemek, özel hazırlanan pilavla doldurulmaktadır. Yanına ise yeşillikler, domates ve havuç eklemesi yapılmaktadır. Sizler Muğla’yı ziyaret ettiğiniz zaman et restoranlarında ya da ev yemeği yapan restoranlarda döş dolmasını tadabilirsiniz. Büyük bir tepsi ile servis edilen bu lezzetin görselliği de turistlerin ilgisini çekenler arasındadır. Sevilerek tüketilmesinin yanında yaz havalarına göre biraz ağır bir lezzettir.  

Kabak Çiçeği Dolması

Akdeniz ve Ege bölgelerinde olduğu gibi Muğla sınırları içerisinde de meşhur olan lezzetlerden birisi kabak çiçeği dolmasıdır. Meyhanelerde meze olarak hazırlanan kabak çiçeği dolması, aperatif bir yiyecek olarak da sunulmaktadır. Kabakların açtığı sezonda hazırlanan dönemsel bir yemektir. Bu da özel bir yiyecek seçeneği olmasına neden olmaktadır. İçerisinde pirinç pilavı, kabak çiçeği sayesinde deneyimleyebileceğiniz en güzel lezzetlerden birisidir. 

Kaynak: Haber Merkezi