Bayburt İl Müftü Yardımcısı Abdullah Aksoy, Mevlidi-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası kapsamında Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Adabaşı Kıyasi Şentürk Kur’an Kursu'nda "Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası" konulu konferanslar verdi.

Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirilen konferansta Aksoy, öğrencilere İslam'da ticaret ahlakının önemine değinerek Ahilik Teşkilatı'nı anlattı. Ahilik Haftası’nın da yaklaşmasıyla birlikte Ahiliğin, toplumun sosyal ve ekonomik yapısına kattığı değerleri vurgulayan Aksoy, öğrencilere ahlaklı ve dürüst ticaretin İslam’daki yerini açıkladı.

Adabaşı Kıyasi Şentürk Kur'an Kursu'nda da "Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası" başlığı altında peygamberimizin örnek kişiliği ve ahlakını anlatan Müftü Yardımcısı, din görevlilerinin topluma rehberlikteki önemli rollerine dikkat çekti.

Bu etkinlikler, Bayburt İl Müftülüğü’nün Mevlidi-i Nebi ve Camiler Haftası’na yönelik düzenlediği bilgilendirme faaliyetleri çerçevesinde gerçekleştirildi.

Kaynak: Haber Merkezi