Trabzon'a çeşitli ziyaretler ve toplantılara katılmak üzere gelen Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Trabzon Valiliği'ni ziyaret etti. Vali Aziz Yıldırım ve il protokolü tarafından karşılanan Bakan Tekin, ardından İl Değerlendirme Toplantısı düzenledi.

Toplantı sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bakan Tekin, "Bu göreve geldiğimiz tarihten itibaren bütün illerde İl Değerlendirme Toplantıları yapıyoruz. Eksikliklerimizi, aksaklıklarımızı ve Bakanlık politikaları arasındaki birlikteliği sağlamak açısından bu istişare toplantılarını önemsiyoruz. İlgili kurumların katılımıyla Valilerimizin koordinesinde toplantılarımızı gerçekleştiriyoruz. Bugün de Trabzon’da toplantımızı yaptık" dedi.

Bakan Tekin, 2022-2023 eğitim öğretim yılında Trabzon'da derslik başına düşen öğrenci sayısının yaklaşık 30 olduğunu belirterek, "Şu anda ise Trabzon ortalaması 17 kişiye gelmiş durumda. Bu, mevcut derslik sayısı kadar derslik yapıldığı, mevcut okul sayısı kadar okul yapıldığı ve mevcut öğretmen sayısı kadar öğretmen ataması yapıldığını gösteriyor" şeklinde konuştu.

Ayrıca, Bakan Tekin, toplantıda devam eden projeleri de değerlendirdiklerini vurgulayarak, "Şu anda Bakanlık teşkilatımız tarafından Trabzon’da yürütülen 88 derslik ve 6 projemiz ile 3 adet çok amaçlı spor salonu projelerimiz var. İl yapım programında yürüyen toplam 161 derslik ve 12 adet proje mevcut. Tüm bunları düşündüğümüzde yaklaşık 250 derslik daha ilave olmuş olacak. Ayrıca hayırseverlerimiz tarafından yapılan derslikler de eklendiğinde, ciddi bir adım daha atılmış olacaktır. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Bakan Tekin’in Trabzon ziyaretinin, eğitimdeki gelişmeleri ve projeleri gözden geçirmek adına önemli bir fırsat olduğu vurgulandı.

Kaynak: Haber Merkezi