Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin illerinde mevsimlik tarım işlerinde çalışacak yabancılara yönelik önemli bir düzenleme duyuruldu.

Türkiye'nin Karadeniz Bölgesi'nde çay ve fındık tarımıyla sınırlı olarak gerçekleştirilecek mevsimlik tarım ve hayvancılık işlerinde yabancı işçilere yönelik çalışma izni muafiyeti uygulaması başlatıldı. Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin illerinde geçerli olan bu uygulama kapsamında, 1 Ağustos 2024 tarihi itibarıyla yabancı işçilerin çalışma izni muafiyeti başvuruları e-Muafiyet sistemi üzerinden kabul edilmeye başlandı.

Bu düzenleme, mevsimlik tarım (çay ve fındık) ve hayvancılık işlerinde çalışacak yabancıların, geçici koruma kapsamındaki kişiler ile uluslararası koruma başvuru sahipleri ve uluslararası koruma statüsü sahipleri hariç olmak üzere başvurularını e-Muafiyet Sistemi üzerinden yapmalarını zorunlu kılmaktadır.

Hopa Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yapılan açıklamada, işverenlerin ve yabancı işçilerin bu sistem üzerinden başvurularını yapmaları gerektiği vurgulandı. Başvurular için detaylı bilgi ve başvuru kılavuzuna, Hopa Ticaret ve Sanayi Odası'nın resmi web sitesi üzerinden ulaşılabilir.

Kaynak: Haber Merkezi