Dilan Polat ve Engin Polat çifti, haklarında süren kara para aklama ve vergi kaçırma suçlamaları kapsamında uzun süredir tutuklu bulunuyorlardı. Sosyal medya fenomeni Banu Parlak'ın güzellik merkezine düzenlenen silahlı saldırının azmettiricisi oldukları iddiasıyla da yargılanan çift, bu davadan beraat etti. Ancak, diğer suçlamalardan dolayı cezaevindeki süreçleri devam ediyor. Peki, Dilan Polat ve Engin Polat tahliye mi oldu? Cezaevinden çıkacaklar mı?

Banu Parlak Davasında Beraat Kararı

Banu Parlak'ın güzellik merkezine yönelik silahlı saldırı olayıyla ilgili açılan davada Dilan ve Engin Polat çifti ile Sezgin Polat hakkında tahliye kararı çıktı. Küçükçekmece Adliyesi'nde görülen davada mahkeme, "azmettirme" suçlamasıyla yargılanan Polat ailesi üyelerinin tahliyesine karar verdi.

260 160408 4876 1667Ab238197Cc

Duruşma sonrası Banu Parlak, Dilan Polat ve ailesinin tahliye edilmesinden dolayı duyduğu mutluluğu dile getirdi. Sosyal medya hesabından da bir video yayınlayan Parlak, "Dilan, Engin ve Sezgin amcayı tahliye ettiler. Çok mutluyum." ifadelerini kullandı. Duruşmada tanık olarak dinlenen Halil İbrahim Kalkan ise Polat çiftinin kendisini vurdurmakla tehdit ettiğini ve Parlak'ın iş yerine yapılan saldırıyı da organize ettiklerini iddia etti.

Dilan Polat ve Engin Polat tahliye oldu mu?

Dilan ve Engin Polat çifti, Banu Parlak davasından beraat etmelerine rağmen haklarında devam eden kara para aklama ve vergi kaçırma suçlamaları nedeniyle cezaevinde kalmaya devam edecek. 1 Kasım 2023 tarihinde İstanbul merkezli 6 ilde düzenlenen operasyonlar kapsamında gözaltına alınan çift, 5 Kasım 2023 tarihinde tutuklanmıştı. Soruşturma kapsamında 27 şirkete kayyum atanmış ve çok sayıda kişi hakkında dava açılmıştı. Dilan ve Engin Polat çiftinin yargılandığı diğer davaların duruşma tarihleri henüz netlik kazanmadı.

Kaynak: Haber Merkezi