Genel

Mehmet Müezzinoğlu kimdir? İddialara cevabı ne oldu? İşte detaylar...

Gündemde yer alan "Yenidoğan çetesi" iddianamesinde hastanesinin ismi geçen eski Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, hakkında vatandaşlar araştırma yapmaya başladı. Peki, Mehmet Müezzinoğlu kimdir? İddialara cevabı ne oldu? İşte detaylar...

Abone Ol

MEHMET MÜEZZİNOĞLU KİMDİR?

Mehmet Müezzinoğlu, 9 Ocak 1955, Kozlubekir, Gümülcine'de doğan, Türk hekim ve siyasetçi. Sağlık Bakanlığı görevini 2013–2016 yılları arasında sürdüren Müezzinoğlu, 2007, 2011, Haziran 2015 ve Kasım 2015 Türkiye genel seçimleri'nde Adalet ve Kalkınma Partisi milletvekili olarak meclise girmiştir. 

EĞİTİM HAYATI

Mehmet Müezzinoğlu 9 Ocak 1955 tarihinde Yunanistan'ın Gümülcine şehrine bağlı Kozlubekir Köyü'nde Ali ve Fatma çiftinin çocuğu olarak doğdu. Yabancı uyruklu bir öğrenci olarak "Mehmet Alioğlu" adıyla bir süre İstanbul İmam Hatip Lisesi'nde öğrenim gördü. Bu okulda Recep Tayyip Erdoğan ile sınıf arkadaşı oldu.  Lise öğrenimini Afyonkarahisar'da tamamladı. 1982'de İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nden mezun oldu.

HEKİMLİK KARİYERİ

Yunanistan'da hekimlik yapma imkânı olmadığı için 1983 yılında Meriç nehrini kaçak olarak geçip Türkiye'ye iltica etti. Yunanistan vatandaşlığından çıkarıldığı için 1983-1986 yılları arasında Türkiye'de haymatlos (vatansız) olarak ikâmet etti. 1986'da Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı oldu. Vatandaşlığa müraacatı sırasında talep ettiği "Müezzinoğlu" soyadını aldı. İstanbul Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesinde iç hastalıkları alanında ihtisas yaptı. İstanbul, Avcılar'da özel bir hastanenin ortaklarından olan[  Müezzinoğlu, Avcılar Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve Batı Trakya Eğitim Kültür Vakfı ve Balkan Medeniyeti Derneğinin Kurucu Üyesi, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği'nin üyesidir.

EVLİ Mİ?

 Evli ve 2 çocuk babasıdır.

HASTANESİNİN ADI NE?

Eski Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun sahibi olduğu Özel Avcılar Hospital Hastanesi'nin de dahil olduğu liste belli oldu.

YENİDOĞAN ÇETESİNE İLİŞKİN YAPTIĞI AÇIKLAMA

"Yenidoğan çetesi" iddianamesinde hastanesinin ismi geçen eski Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Yüzlerce çalışanımız oldu. Kimse yanlış yapmadı diyemeyiz. İddianameye bakmadım, kamuoyuna yansıyan dışında da bir bilgim yok. Ancak hastane yönetiminden bilgi aldım, o yüzden içim çok rahat. Çalışma arkadaşlarım işlerini iyi yapan kişilerdir" sözleri ile açıklama yaptı.