Genel

MEB Eğitim sistemini tekrar değiştiriyor: 4+4+4 için flaş karar çıktı

Milli Eğitim Bakanlığından yeni eğitim sistemi geliyor. Son dönemlerde sık sık sistem değişiyle gündeme gelen MEB bu defa 4+4+4’te değişiklik yapacak.

Abone Ol

Milli Eğitim Bakanı yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci yaptığı açıklama ile eğitim sistemi değişiyor mu sorusunu gündeme getirdi. Yelkenci, son yıllarda uygulanan 4+4+4 sisteminin son kademesinde değişiklik olabileceğini söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığı, Ölçme, Ankara’da Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) ile birlikte “Uluslararası Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Sempozyumu” düzenledi.

Milli Eğitim Bakanı yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci burada yaptığı açıklamalarda eğitim sisteminde bir değişiklik olabileceği sinyallerini verdi. Yelkenci, 4+4+4 sisteminde öğrencilerin son 4 yılında Yeni bir düzenleme olabileceği ifadelerini kullandı.

4+4+4’TE SON KADEME YENİDEN ELE ALINACAK

Milli Eğitim Bakanı yardımcısı Ömer Faruk Yelkenci sempozyumda yaptığı açıklamada 4+4+4 eğitim sisteminin son kademesinin tekrar ele alınabileceğini dile getirdi. Yelkenci açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

‘Milli Eğitim Bakanlığı’nın politikalarını belirleyen bir çok şey var. İleriye yönelik bir öngörü olarak bunu kabul edin. Beceri örgüsü temelli bir müfredatın bugünkü öğrenciyi sadece çoktan seçmeli bir sınavla seçen bir yaklaşımın, kötürüm bir yaklaşım olacağı şüphesizdir. Kademeler arası geçiş, gerek ortaokuldan liseye, gerek liseden yükseköğretime geçişte öğrenciyi bütün boyutlarıyla ele alacak bir sistemi geliştirmek kaçınılmaz. Eğer bunu bugünden yapmazsak, daha sonrasında iki ayağımızın bir papuca gireceğini söylemek çok zor bir şey olmasa gerek.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın politikalarını belirleyen bir çok şey var. İleriye yönelik bir öngörü olarak bunu kabul edin. Beceri örgüsü temelli bir müfredatın bugünkü öğrenciyi sadece çoktan seçmeli bir sınavla seçen bir yaklaşımın, kötürüm bir yaklaşım olacağı şüphesizdir. Kademeler arası geçiş, gerek ortaokuldan liseye, gerek liseden yükseköğretime geçişte öğrenciyi bütün boyutlarıyla ele alacak bir sistemi geliştirmek kaçınılmaz. Eğer bunu bugünden yapmazsak, daha sonrasında iki ayağımızın bir papuca gireceğini söylemek çok zor bir şey olmasa gerek.”