Ege'nin turkuaz suları, altın rengi incecik kumsalları, çam ağaçları ile çevrili ormanları ve tarihi dokusu ile Marmaris’te gezilecek yerlere geçmeden önce en çok sorulan birkaç soruyu senin için yanıtlıyoruz.

Marmaris’ten ne alınır?

Marmaris seyahatin sırasında sevdiklerine ve kendine renk renk şile bezi kıyafetlerinden alabilirsin. Aynı zamanda lezzetli ile adını duyuran Marmaris balı, zeytinyağı ve Datça bademinden de mutlaka almalısın.

Marmaris’te ne yenilir?

Marmaris’e gitmişken börülce ekşilemesi, Marmaris çam balı, çıntar kavurması, cızdırma, döş dolması ve yumurtalı patlıcanın tadına bakmayı unutma.

Marmaris’e ne zaman gidilir?

Marmaris yılın her ayı güzelliği ile ziyaretçilerini büyülüyor. Sonbahar ve kış aylarında kamp yapabilir ve doğa ile bütünleşebilirsin. İlkbahar ve yaz aylarında ise masmavi denizin tadını çıkarabilir adından sık sık bahsettiren Marmaris koylarının keyfini sürebilirsin.

1. Akyaka

Akyaka 33270

El değmemiş güzelliği, eşsiz doğası ve tertemiz havası ile 1988 yılında doğal sit alanı ilan edilen bölge Marmaris’e 30 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Ruhunu dinlendireceğin Akyaka’ya oksijen seviyesi yüksek tertemiz havası, Gökova Körfezi'nin büyüleyici manzaraları, dere kenarında sıralanan alabalık çiftlikleri ve doğaya koruyan yapısı ile seni başka diyarlara götürecek.

Her mevsim ayrı bir güzelliği bulunan Akyaka bahar ve kış aylarında doğanın tadını çıkarmak isteyenleri ağırlarken yaz aylarında masmavi suların keyfini sürmek isteyenler tarafından tercih ediliyor. Uzun bir deniz sezonu bulunan Akyaka’da birbirinden güzel mavi bayraklı plajlarda denizin keyfini sürerken, Azmak Nehrinin çevresindeki mesire alanlarında piknik yapabilir, taze balıklar tadabilir veya sazlıklarda onlarca kuş türünün harika fotoğraflarını çekebilirsin.

Konum Linki

2. Köyceğiz

Koycegiz 38335

Marmaris’in sağlık turizmi açısından en gelişmiş beldelerinden olan Köyceğiz Marmaris'e 60 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Yılın her mevsimi termal kaplıcalarından dolayı ziyaret edilen Köyceğiz, klorür, radyon, kalsiyum ve sülfat bakımından zengin şifalı sularıyla her yıl binlerce kişi tarafından ziyaret ediliyor. Çam ormanları ve meyve bahçelerinin sardığı doğal güzellikleri, nesli tükenmekte olan deniz kaplumbağalarının yuvalama alanı olan tertemiz sahillerinin yanı sıra Köyceğiz Gölünün doğal güzellikleri eşliğinde tertemiz havada keyifli zamanlar geçirebilirsin.

Konum Linki

3. Selimiye

Selimiye 38337

Sessiz ve huzurlu tatillerin değişmez adreslerinden Selimiye, ilçenin en popüler tatil beldelerinden biri olup Marmaris’e yaklaşık 40 kilometre uzakta yer alıyor. Geçmişten günümüze balıkçı köyü olarak yaşamına devam etmiş ve günümüzde de sahilinde sıralanan kaliteli balık restoranlarından dolayı insanları kendine çekmeye devam eden bölge tekne turları ile keşfe çıkacağın yerler arasında.

Rüzgarlar ve sert dalgalardan korunan koyu, Rodos ve Simi Adası’na tekne turlarının düzenlendiği küçük yat limanı, yöresel ürünler alabileceğin çarşıları, meyve bahçeleri ve çam ormanları arasında sıralanan otelleriyle bilinen Selimiye’de eşsiz bir tatil geçirebilirsin.

Konum Linki

4. İçmeler

Icmeler 38343-1

Mavi bayraklı plajları balık restoranları, hareketli çarşıları ve eğlence mekanlarıyla yaz tatillerini değişmez adreslerinden olan İçmeler Marmaris’e 10 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Küçük bir balıkçı köyü olan ve keşfettikten sonra vazgeçemeyeceğin bir güzelliğe sahip olan İçmeler, rüzgarlı havasından dolayı uçurtma sörfü, rüzgâr sörfü ve yelken gibi su sporları yapmak için de Marmaris’in en çok tercih edilen yerleri arasında.

Konum Linki

5. Bozburun Yarımadası

Tekne Turu Bozburun 29697-1

Daraçya Yarımadası olarak da bilinen Bozburun Yarımadası, Marmaris merkeze 40 kilometre uzaklıkta yer alıyor. El değmemiş doğası, yeşil ile mavinin buluştuğu gizli koyları, binlerce yıllık tarihi hazineleri, Turgut ve Söğüt Köyü gibi huzurlu gezi alanlarıyla yılın her mevsimi doğaseverler tarafından ziyaret ediliyor.

Bozburun Yarımadası aynı zamanda 850 kilometre uzunluğundaki dünya çapında ünlü yürüyüş parkurlarından biri olan Karia Yoluna da ev sahipliği yapıyor. Turizm olanaklarının oldukça geliştiği ve her sene binlerce turiste ev sahipliği yapan Bozburun Yarımadasının koylarını tekne ile keşfe çıkabilir, çam ormanları arasında bulunan otellerden bütçene ve kendine en uygun otellerde konaklayarak bölgenin tadını çıkarabilirsin.

Konum Linki

6. Hisarönü

Hisaronu 36681-1

Marmaris'in el değmemiş doğal güzellikleri, sessiz ve huzurlu atmosferiyle bizi karşılayan Hisarönü Marmaris’e 20 kilometre uzaklıkta, Datça ve Bozburun Yarımadası arasında yer alıyor.  Hisarönü ve Gökova Körfezinin büyüleyici manzaralarına şahit olabileceğin bölgede masmavi bir deniz ve incecik kumlardan oluşan plajın tadını çıkarabilir, rehberli doğa yürüyüşlerine katılarak yorgunluğunu atabilirsin.

Rüzgâr sörfü, deniz paraşütü ve dalış okullarına ev sahipliği yapan Hisarönü, aynı zamanda hareketli yat limanıyla Ege’nin sevilen yat ve tekne destinasyonları arasında yer alıyor.

Konum Linki

7. Turunç

Turunc Marmaris 8803-1

Mavi bayraklı plajları, doğası, her bütçeye ve her yaşam tarzına uygun otelleri içerisinde barındıran Turunç, Marmaris’e 20 kilometre uzaklıkta yer alıyor. İnce kumlu uzun sahilinin çevresinde sıralanan butik otelleri, Ege ile Akdeniz mutfaklarından lezzetler sunan restoranları, plaj kulüpleri ve eğlence merkezleriyle hem eğlenceli hem de dinlendirici bir tatil yapabileceğiniz Turunç, yıl boyu ılık kalan sularıyla sadece yaz aylarında değil, ilkbahar ve sonbahar aylarında da daha sakin bir ortamda masmavi denizin tadını çıkarmak için gidebileceğiniz özel yerler arasında.

Konum Linki

8. SaklıgölMarmaris Sakligol 38354

İsmi gibi çam ormanları arasında gizlenmiş bir tabiat cenneti olan Saklıgöl Kleopatra Plajına yürüyüş mesafesinde olup Marmaris merkeze 17 kilometre uzaklıkta yer alıyor.

Kalabalıklardan uzaklaşarak doğa ile baş başa zaman geçirmek için ideal bir yer olan Saklıgöl; etkileyici su kanalları, onlarca kuş türüne ev sahipliği yapan sazlıkları ve küçük adacıkları ile büyüleyici doğa manzaraları sunuyor.

Göl kenarında hizmet veren balık restoranları, tertemiz suların tadını çıkarabileceğin plajları, piknik yapabileceğin mesire alanları ve göl çevresinde yürüyüşler yaparak harika fotoğraflar çekebileceğin yürüyüş parkurları bulunan Saklıgöl her sene binlerce yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapıyor.

Yılın her dönemi açık olan donanımlı çadır ve karavan alanlarının yanında yaz aylarında yoga kamplarının da düzenlendiği Saklıgöl, zengin balık çeşitliliğinden dolayı yılın her mevsimi balık avlama turlarına da ev sahipliği yapıyor.

Konum Linki

9. YuvarlakçayYuvarlakcay 38352

Doğa içerisinde zaman geçirmek veya günübirlik geziler yapmak için çok tercih edilen Yuvarlakçay Marmaris merkeze 70 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Dere kenarında kurulmuş alabalık çiftlikleri ile ünlü Yuvarlakçay; yemyeşil doğal güzellikleri, sessiz ortamı ve temiz havasıyla ülkemizin her yerinden insanları kendine çekiyor. Dere manzaralı mesire alanları ve kır bahçelerinin yanı sıra endemik bitki türleri arasında uzanan yürüyüş parkurları da bulabileceğin Yuvarlakçay, donanımlı kamp ve karavan alanlarıyla da ilgi görüyor.

Konum Linki

10. Marmaris Eski ÇarşıMarmaris Eski Carsi 38961

Marmaris merkezinde yer alan Marmaris Eski Çarşı, yerli ve yabancı turistlerin alışveriş yapmak için ilçede ilk uğradığı yer olarak karşımıza çıkıyor. Tarihi Bedesten olarak bilinen ve onlarca yıldır ticaretin kalbinin attığı yer olan Eski Çarşıda hediyelik eşya ve el sanatı ürünleri satan dükkanlar hizmet veriyor.

Günün 24 saati ayakta olan çarşıda Marmaris'in ünlü balları, turunç reçelleri, el dokuması halı ve kilimler, yöre kadınlarının el işleri, rengarenk giysiler, Marmaris temalı magnetler ve bakır ürünleri gibi yüzlerce ürünü bir arada bulabilirsin.

Konum Linki

Editör: HABER MERKEZİ