Genel

Lima nerenin başkenti, hangi ülkede? Gezilecek yerler, tarihçesi

En popüler Güney Afrika şehirleri arasında yer alan Lima, turistik bir bölge olmasıyla adını sıklıkla duyurur. Bölgeyi ziyaret etmek isteyenler için Lima’nın hakkında detaylı bilgiler içeren bir yazı yazdık.

Abone Ol

Lima, Peru’nun başkentidir. Peru’nun en büyük ve en kalabalık şehri olma özelliğini taşır. Güney Amerika bölgesinde ise San Paulo ve Meksika’dan sonra en kalabalık 3. şehir olma unvanına sahiptir. Sahil şehri olma özelliği taşıyan Lima’nın albenisi buradan gelir. Liman ve deniz ticareti açısından son dünyanın önde gelen şehirleri arasındadır.

Lima’nın Gezilecek Yerleri Nelerdir?

Doğal güzellikleri ile öne çıkan Lima’da aynı zamanda çok sayıda tarihi ve kültürel alan bulmak mümkündür. Turistik açıdan zengin bir içeriğe sahip olan Lima herkese hitap eden aktiviteler içerir. Gezip görülecek yerler açısından çok çeşit sunduğu için iyi bir planlama yapmadan hareket etmemek büyük önem taşır. Şehirde görmeden dönülmemesi gereken önemli noktalar şunlardır;

  • Plaza Mayor: Şehrin kalbinin attığı bu bölge turistik gezi amacıyla şehri ziyaret edenlerin ilk durağı olur. Lima’nın en eski yerleşkesi olma özelliği taşıyan Plaza Mayor, Lima’nın merkezi sayılır. Geniş meydan üzerinde gezip görmeye değer çok sayıda turistik mekân bulunur.

  • Hükümet Binası: Plaza Mayor’un yakınlarında bulunan bu bina Lima’daki en önemli yapılardan biridir. Ülkenin yerlileri tarafından Pizarro’nun Evi olarak bilinen bina, Peru başkanı ve ailesini ikamet ettiği yerdir.
  • Lima Başpiskopos Sarayı: Göz alıcı bir mimarisi bulunan bu sarayın Lima’yı ziyaret eden herkes tarafından görülmesi gerekir. Şehrin en önemli simgeleri arasında yer alan saray meydana yakın bir yerdedir. Ulaşımı kolay olduğu için turistik gezilerde ilk görülen yapılardandır.
  • St. John Katedrali ve Bazilikası: İnşasına 1535 yılında başlanan katedral şehrin en büyük ibadethaneleri arasında yer alır. Zaman içinde çeşitli yenileme ve ekleme işlemlerinden geçen katedral görmeye değer bir mimariye sahiptir.
  • Larco Müzesi: Lima’nın en dikkat çekici müzelerinin başında gelir. Müzede Kolombiya dönemi öncesi eserler dikkat çeker. Sergilenen eserler arasında yaşı 4000’i bulan parçalar vardır. Eserler kronolojik bir şekilde sıralanmıştır.
  • Park Kennedy: Şehrin orta noktasında bulunan bu park ferah atmosferi ve göz alıcı doğa manzarası ile gezilmesi gereken bir yerdir. Parktaki kediler yerel halk arasında son derece popülerdir. Parkın içinde hizmet veren çok sayıda kafe, restoran, bar ve karaoke salonu bulunur. Aynı zamanda sokak sanatçıları bu parka sıklıkla uğrar.

Lima’nın Tarihçesi Nedir?

Lima’nın kuruluşu 1535 yılını bulur. İspanyol fatih Francisco Pizarro şehrin kurucusudur. Şehir uzun yıllar boyunca İspanya’nın en güçlü kolonisine ev sahipliği yapmıştır. Peru bağımsızlık kazanıp cumhuriyet ilan edin başkent olarak seçilmiştir.

Lima’ya Ulaşım Nasıl Sağlanır?

İstanbul’dan Lima’ya doğrudan düzenlenen uçak seferleri yoktur. Bu nedenle Lima’yı ziyaret etmek isteyen kişiler aktarmalı uçuş yapmak zorundadır. Madrid ve Amsterdam üzerinden Lima’ya aktarmak en pratik çözüm olacaktır. Bu yolculuk yaklaşık olarak 25 saat sürer.

Lima’ya Ne Zaman Gidilir?

Ilıman bir iklimi bulunan Lima her mevsimde ziyaret etmeye uygundur. Şehir ile ilgili en büyük sorun yüksek nem oranına sahip olmasıdır. Türkiye ile farklı yarım kürede bulunduğu için mevsimler açısından kafa karışıklığı yaratabilir. Lima’da kış dönemleri Türkiye’de yaz aylarına denk gelir.

Lima’da Gece Hayatı Nasıldır?

Hayat dolu bir gece hayatına sahip olan Lima’da sabahın ilk ışıklarına kadar hayat devam eder. Müzik sesinin eksik olmadığı Lima sokaklarında her türlü eğlence mekânı bulmak mümkündür. Modern yapılardan geleneksel gazinolara kadar çok sayıda mekân turistleri ve yerel halkı ağırlar.