Tören kapsamında bir konuşma gerçekleştiren Vali Çiftçi, “Hayırlı bir vesileyle bir aradayız. Temel atma töreninin Lila Kağıt ailesine, ilimize ve memleketimize hayırlı uğurlu olmasını Cenab-ı Hakk’tan niyaz ediyorum.” dedi. 

Aynı zamanda 2. Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı olan Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi konuşmasını şöyle sürdürdü: “2. Organize Sanayi Bölgesi, 3. Etabı 1 milyon 500 bin m2lik   alanı kapsıyor. Bu alanda 69 adet sanayi parseli yer almakta. Bu parsellerin 67 adetini, 52 adet firmaya tahsis etmiş bulunmaktayız. Bu tahsislerden 50’sini Erzurumlu sanayicilere ikisini ise Erzurum dışından gelen yatırımcı firmalara yaptık. Bu iki yatırımcımızdan birisi temelini atacağımız ve ilimizin üretimine, istihdamına, ihracatına büyük katkı sağlayacak olan Lila Kağıt. Temeli atılacak olan tesis 1 milyarlık bir yatırımı öngörüyor. Bittiği zaman da 500 kişiye istihdam alanı sağlayacak.”
Erzurum Valisi Çiftçi: “Yönetim kurulu olarak tahsiste bulunurken öncelikle ne kadar yatırım yapılacağına özellikle dikkat ediyoruz. Ayrıca kaç kişilik istihdam sağlanacağı önceliklerimiz arasında. Bir başka husus da ihracat hedefi olup olmadığı yönünde. Lila Kağıt hem yatırım miktarı hem istihdam hem de ihracat hedefleri olarak bütün beklentilerimizi karşılıyor. Lila Kağıt Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Bey’e ve ortaklarına böyle bir yatırım kararı verdiklerinden dolayı ve ilimizi tercih ettiklerinden dolayı hassaten huzurlarınızda teşekkür ediyorum.” dedi.

Vali Mustafa Çiftçi: “2. Organize Sanayi 3. Etap Alanının Altyapı Problemlerinin Çözümünde Büyükşehir Belediye Başkanımızın Büyük Çabaları Var.” 
2. Organize Sanayi Bölgesi 3. Etapla ilgili bilgilendirmesini sürdürdüğü konuşmasında altyapı problemlerinin çözümü açısından Büyükşehir Belediye Başkanı’nın önemli katkıları olduğunu belirten Vali Mustafa Çiftçi, “Büyükşehir Belediye Başkanımıza katkılarından, yatırımlarda sağlamış olduğu kolaylıklardan dolayı teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı. 
Konuşmasının devamında Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın ve Erzurum milletvekillerinin bölgedeki yatırımlarla ilgili desteklerine de değinen Vali Çiftçi, “Sayın Milletvekillerimizin bölgeyle ilgili ilgi ve alakaları had safhada. Bu anlamda sayın bakanımız başta olmak üzere, milletvekillerimize teşekkür ediyorum. Bu yatırımların altında iradesi ve imzası olan Muhterem Cumhurbaşkanımıza da bölgemizdeki yatırımlara gösterdikleri desteklerden dolayı şükranlarımı arz ediyorum.” diyerek konuşmasını tamamladı.  

İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan: “Üretim Güçtür.”
Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi’nin ardından bir konuşma yapan İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan, bu tarz kıymetli yatırım programlarına katılmaktan büyük gurur duyduklarını ifade ederek “Yatırımcı firmaya şimdiden helal, bereketli, bol kazanç olmasını Rabbimden niyaz ediyorum. Erzurum’umuza, ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum.” dedi.
Konuşmaların ardından şehir protokolü butonlara basarak temel atma işlemini gerçekleştirdi.

Lila Kağıt Erzurum Fabrikası’nın temel atma törenine Vali Mustafa Çiftçi, İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, önceki dönem İçişleri Bakanı ve Erzurum Milletvekili Selami Altınok, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Akarsu, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Zafer Aynalı, 2. OSB Müdürü Fırat Karakaya, AK Parti İl Başkanı Av. İbrahim Küçükoğlu, MHP İl Başkanı Adem Yurdagül, Aziziye  Kaymakamı Muhammet Tugay, ETSO Başkanı Saim Özakalın, AK Parti MKYK Üyesi Fevzi Polat, Yakutiye Belediye Başkanı Dr. Mahmut Uçar, 1. OSB Başkanı Murat Urkuç, Emniyet Müdürü Kadir Yırtar ve Lila Kağıt Fabrikası’nın yöneticileri katıldı. 

ERZURUM VALİLİĞİ BASIN BİRİMİ

Kaynak: HABER MERKEZİ