Genel

Kocaeli Gezi Rehberi – Kocaeli’de Gezilecek Yerler

İstanbul - Kocaeli arası ulaşım epey kolay olduğu için İstanbul’dan günübirlik gezi planlayıp Kocaeli’yi gezebilmek mümkündür. Fakat sahip olunan güzellikleri keşfetmek için birkaç gün kalmak daha iyi bir seçenek olabilir. Kocaeli’yi verimli bir şekilde keşfedebilmek için sizlere Kocaeli gezilecek yerler listesini hazırladık!

Abone Ol

Kocaeli gezilecek yerler bakımından oldukça geniş bir yelpaze sunuyor. Marmara’daki gelişmiş sanayi alanları ile ekonominin beşiği denilebilecek Kocaeli, aynı zamanda turizm açısından da epey önemli bir yere sahip.

Birbirinden güzel sahili, plajı, tabiat parkı ve gölü olan Kocaeli, doğal güzelliklerinin yanında tarihi güzellikler de dikkat çeker. Çünkü Kocaeli’nin 1000 yılı aşkın bir tarihi olduğu söylenebilir. Köklü tarihine ışık tutan pek çok anıt, kale ve müze gibi çeşitli yapılar bulunur.

Kocaeli’de Gezilecek Yerler

Kocaeli tarihi, doğal ve kültürel açıdan oldukça zengin bir şehir olmasıyla dikkat çeker. Gezginlerin merak edip gezmek ve keşfetmek istediği şehirler arasında yer alan Kocaeli, turistik noktaları ile ilgi görür. Kocaeli; şehrin sembolü haline gelmiş olan İzmit Saat Kulesi, Seka Park, Kartepe Kayak Merkezi ve çeşitli tarihi güzelliği sergileyen birçok müze ile gezilip görülecek pek çok seçenek sunuyor. Bunların yanında mavi bayraklı plajlar açısından zengin bir yelpaze sunar. Bu nedenle arkadaşlarla yapılacak aktiviteler arasına Kocaeli’yi gezip görmek eklenebilir. Bu sayede eğlenceli ve dolu dolu bir gün sizleri bekler.

Ormanya

Kocaeli'de gezilecek yerler doğa güzellikleri bakımından çeşitlidir. Kocaeli Kartepe’de yer alan Ormanya, yemyeşil doğası ile görsel şölen sunan bir bölgedir. Coğrafi güzellikleri ile beraber Kocaeli'nin turistik yerleri arasındadır. Tabiat parkı niteliğindeki Ormanya’da sevdiklerinizle bisiklet turları, yürüyüş, hayvanat bahçesini gezme ve ağaç dikme gibi çeşitli etkinlikler yapabilirsiniz.

Ormanya, özellikle çocuklara hitap eden eğlenceli aktiviteler düzenlemesiyle anne ve babaların sıkça tercih ettiği rotalardandır. Çiftlik, orman sanat atölyeleri ve ağaç dikme etkinlikleri çocuklara özel bir şekilde sunulur. Bunların yanı sıra eğitimler verilir. Eğlenceli uygulamalarla pek çok yeni bilgi paylaşılır.

Ayrıca buradaki hayvan bahçesinin yanında vahşi yaşam alanı vardır. Burası özel bir bölgedir. Afrika ve Amazon Ormanları’ndan gelen hayvanlar bu bölgede bulunur. Veterinerler burada yaşayan hayvanların bakımlarını yapar. Türlerin popülasyonunu çoğaltılmasına da katkı sağlarlar. Siz de Kocaeli'de yapılacak aktiviteler arasına Ormanya’yı gezmeyi ekleyerek eğlenceli bir gün geçirebilirsiniz.

Eğer Ormanya hakkında daha geniş bir bilgiye sahip olmak istiyorsanız sizler için hazırladığımız "Ormanya Doğal Yaşam Parkı, Tarihi, Hikayesi, Neler Yapılabilir?" ve "Ormanya Doğal Yaşam Parkı’nda Yapılabilecek Aktiviteler" isimli içeriklerimize göz atabilirsiniz.

Seka Park

İzmit'te gezilecek yerler doğa güzellikleri açısından çeşitli seçenekler sunar. Bu seçenekler arasında Seka Park da bulunur. Seka Park, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulmuştur. Pek çok doğal yeri bulunan ilgi çekici bir bölgedir. Burada görülecek birbirinden farklı ve güzel yapılar bulunur. Seka’da kent müzesi, kağıt müzesi, dinlenme tesisleri, yeme içme tesisleri, gölet, gösteri salonları, iskele gibi birçok yer vardır.

Doğa ile iç içe yapısı ve açık alanlarda bulunan çeşitli yeri sayesinde Seka Park çoğu kişinin gezmeyi tercih ettiği Kocaeli'de gezilecek mekanlar arasındadır. Yeşil alanlarda arzu ettiğiniz yerde sevdiklerinizle zaman geçirebilme fırsatı sunan bu mekan, herkese hitap eder. Bu bölgeye istediğiniz zaman gelebilirsiniz. Aynı zamanda günün veya haftanın yorgunluğunu atmak için benzersiz bir seçim yapmış olursunuz.

Maşukiye Mesire Alanı

Doğal yaşamın göbeğinde olan Maşukiye Mesire Alanı, insanlara keyifli ve huzurlu bir ortam sunar. Kartepe’de yer alan bu mesire alanı, özellikle de piknik yapmak isteyenlerin sık sık tercih ettiği alanlardandır. Çoğunlukla hafta sonlarında epey kalabalık olur.

Mesire alanında şelale, temiz hava, balık restoranları ve serpme kahvaltı tesisleri vardır. Bu nedenle arkadaşlarla ve aileyle gidilebilecek bir yerdir. Çoğunlukla ilkbahar sezonunda gidilmesi önerilen Maşukiye Mesire Alanı turistlerin gözdesi konumundadır. Siz de Kocaeli’ye geldiğinizde gezi rotanızı buraya çevirebilir ve ferah bir gün geçirebilirsiniz.

Maşukiye yol tarifi için "Maşukiye Nerede, Nasıl Gidilir?" isimli içeriğimizi ziyaret edebilirsiniz.

İzmit Saat Kulesi

İzmit Saat Kulesi, şehrin merkezinde bulunur. Şehrin sembolü denilebilecek kadar önemli bir yerdir. İzmit Saat Kulesi, oldukça eskilere dayanan tarihi ile Kocaeli’nin tarihi yerleri arasında yer alır. Tavşancıl ve Hereke’den getirilen traverten taşları ile yapı inşası gerçekleştirilmiştir.

Eşsiz bir manzaraya sahip olan saat kulesi, İzmit Sarayı Müzesi’nin yakınlarında olduğu için bir gün içerisinde iki tarihi gezi yapmayı imkanlı kılıyor. Özellikle de tarihi ve mimari yapıları sevenlerin keşfetmek isteyebileceği mekanlardandır.Kocaeli’de görülmeye değer manzaralara şahit olmak isteyenlerin kesinlikle gelmesi gereken bir mekandır.

Gayret Gemi Müzesi

İzmit'te yapılacak aktiviteler arasında Gayret Gemi Müzesi’ne gitmek de yer almalıdır. Seka Park’ın hemen yanında bulunan Gayret Gemi Müzesi, şehrin kültürel değerlerindendir. 1997’de faaliyete başlayan müze şu an tüm ziyaretçiler için açıktır. Askeri bir gemi olması nedeniyle meraklıları tarafından epey ilginç görülür.

Türkiye’nin ilk müze gemisi olma özelliği taşır. Sanat galerisi olan müze şu an turistlerin uğrak mekanıdır. Bu nedenle Kocaeli’ndeki bu ilginç müzeyi gezi listenize ekleyebilirsiniz.

Karamürsel Aşıklar Tepesi

Aşıklar Tepesi, Kocaeli’nin Karamürsel ilçesinde yer alır. Bu tepe, Kocaeli’nin eşsiz manzarasını ayaklarınızın altına serer. Şafak ve gün batımı zamanlarında benzersiz bir görünüme bürünür. Özellikle de karlı kış günlerinde şehri bu tepeden izlemek çoğu kişiyi büyüler.

Kocaeli halkının huzurlu ve güzel vakit geçirmek için geldiği yerlerdendir. Manzaraya karşı kurulan birçok yeme içme tesisi de olduğu için gün boyunca vakit geçirebileceğiniz bir yer olabilir. Sabah kahvaltıya gelip akşam yemeğinizi de burada yiyerek evinize keyifli bir şekilde dönebilirsiniz.

Kocaeli Etnografya ve Arkeoloji Müzesi

Kocaeli Etnografya ve Arkeoloji Müzesi, şehir merkezi içerisinde yer alır. İzmit sınırlarındaki bu müze, eski dönemden kalan çeşitli arkeolojik eserleri sergiler. Özellikle Roma, Bizans ve Osmanlı döneminden kalan birçok eseri görebilme imkanı sunar.

Bunun yanında müzede etnografik eserler de sergilenir. Kocaeli’nin gelenek ve kültürünü daha yakından görebilmek için bu müzeye gitmek iyi bir seçenektir.

Kasr-ı Hümayun Saray Müzesi

Kasr-ı Hümayun Saray Müzesi, Kocaeli’de gezilecek yerler bakımından akla ilk gelen tarihi mekanlardandır. Bu müze, Türkiye tarihi açısından önemli bir yere sahiptir. Bu yönden birçok devlet adamına da hizmet verdiği bilinir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk bu müzede hizmet alan devlet adamlarından en önemlisidir.

Kasr-ı Hümayun Saray Müzesi, Dördüncü Murat tarafından yaptırılmıştır. Şimdilerde ise birçok turistin ziyaret ettiği bir mekan haline gelmiştir. Dış ve iç mimarisi epey dikkat çekicidir. Müzede Atatürk’e ait eşyalar da vardır. Aynı zamanda Osmanlı dönemine ait eşyalar ve dev aynalar da sergilenmektedir.

Kartepe Kayak Merkezi

Kartepe Kayak Merkezi, Kocaeli ve yakın şehirlerdeki kişilerin kış tatili için tercih ettiği bir mekandır. Kış aylarında kalabalık bir yere haline gelen bu kayak merkezi muazzam bir görüntü sunar. Her yaştan insanın geldiği bu mekan, 7’den 70’e herkesin doyasıya eğlenebileceği imkanlar sunar.

Kartepe Kayak Merkezi, pek çok kayak pisti ile hizmet sunan bir tesis olarak ilgi görür. Kocaeli’deki bu tesis kış turizmine de büyük katkı sağlar. Kartepe Kayak Merkezi hava durumu karlı olduğunda buradaki insanlar heyecanlı ve keyifli vakit geçirme fırsatına nail olur.

Kış tatili için alternatif arayanlar "Kış Tatili İçin Nereye Gidilir? İşte Kış Tatili İçin Tercih Edilebilecek 5 Yer" isimli içeriğimize göz atabilir.

Pembe Kayalar

Pembe Kayalar, Kandıra’da bulunan ve şimdilerde birçok ziyaretçi ağırlayan doğal bir zenginlik sunar. Berrak suyu ve temiz havası ile çoğu kişinin görmek istediği ve rotasına eklediği bir yerdir. Pembe Kayalıklar denilmesinin sebebi ise kayanın rengidir.

Suyla çevrili olan kaya görünümünü epey estetik biçimde vermesinden dolayı fotoğraf çekilmeyi sevenlerin uğrak noktasıdır. Coğrafi bakımdan epey estetik bir mekan olması nedeniyle Pembe Kayalar, kişilerin özel günlerinde fotoğraf çekimi için geldiği bir mekan olarak da dikkat çeker.