Kışın tatil yapılacak yerler Türkiye düşünüldüğünce oldukça geniş bir yelpazeye sahip. Peki, kış tatili için nereye gidilir?

İşte sizler için derlediğimiz kış tatili önerileri

Kartepe / Kocaeli 

İzmit Körfezi ile Sapanca Gölü arasında yer alan Kartepe Kayak Merkezi, Türkiye’nin kış turizmi için oldukça önemli bir destinasyondur. Kartepe kış tatili konusunda doğal güzelliği ve çeşitli aktiviteleri bakımından en ideal mekanlardandır. Kampçılık, doğa yürüyüşleri, futtbol kampı, doğa fotoğrafçılığı gibi çeşitli aktivitelere katılma imkanı sunar. Kartepe tatil evleri de konaklama konusunda ziyaretçilere çeşitli seçenekler sunar.

Abant / Bolu 

Bolu kış tatili denildiğinde akla gelen ilk adreslerden bir diğeri olan Abant, kar manzaraları ile unutulmaz anlar yaşayabileceğiniz bir mekandır. Kar yağdığında kartpostalları andıran bir görüntüsü vardır. Kışın görülmesi gereken yerler arasında bulunur. Abant’a gidildiği zaman gölün etrafına konumlanan birbirinden güzel otellerde konaklama imkanına da sahip olabilirsiniz. Bu sayede burada kaldınığınız zaman boyunca Abant’ın muazzam manzarasının tadını çıkarabilirsiniz. 

Uludağ / Bursa

Kış aylarında gezilecek en güzel yerler arasında olan Bursa’nın Uludağ’ da vardır. Kayak yapabileceğiniz en iyi yerler arasındaki Uludağ, aynı zamanda birbirinden konforlu konaklama seçenekleriyle rahat bir tatil yapmanızı sağlar. Kışın bembeyaz kar manzarası ile masalları andıran bir güzelliği gözler önüne seren Uludağ’a kışın kesinlikle gellmelisiniz. Uludağ’da kışın düzenlenen çeşitli organizasyona ve festivale katılma fırsatını da yakalayabilirsiniz. Bunun yanı sıra şehir merkezindeki tarihi eserleri görebilir ve Bursa’ya özgü yemekleri tadabilirsiniz. 

Palandöken / Erzurum

Palandöken, Türkiye’nin en meşhur kayak merkezleri arasındadır. Tertemiz bir hava ile kar manzarasının birleştiği bu doğal ortamda kayağın tadını çıkarabilirsiniz. Tüm kış sporlarını yapabileceğiniz bir ortam sunan Palandöken’de birbirinden güzel dağ otellerinde en konforlu şekilde konaklayabilirsiniz. 

Çıldır Gölü / Kars

Ardahan ve Kars sınırı boyunca uzanan Çıldır Gölü’nün muazzam görüntüsüyle büyülenmek istiyorsanız tam size göre bir kış tatilini sizlere önermek üzereyiz. Kışın görebileceğiniz en güzel yerlerden biri olan Çıldır Gölü, kışın buz tutar. Üzerinde atlı kızak gezilerine katılma fırsatı yakalayabilirsiniz.  Aynı zamanda Eskimo usulü balık tutabilirsiniz. Buz tutmuş göl üzerinde heyecanlı bir yürüyüş yapmak da cabası. 

Kaynak: Haber Merkezi