Genel

Kemer Gezilecek Yerler

Abone Ol

Türkiye’nin tatil denildiğinde ilk başta akla gelen şehirlerinden biri olan Antalya’nın en güzel ilçelerinden biri olan Kemer, hem doğal ve tarihi güzellikleri, hem dünyaca ünlü yemekleri, hem plajları ve koyları hem de gezilecek yerleri ile yaz aylarında oldukça ilgi görmektedir. Kemer gezilecek yerler açısından oldukça zengin bir ilçe olduğu için her yıl hem yerli hem de yabancı turistler tarafından ziyaret edilmektedir. Kemer’de görülmesi gereken yerlerin oldukça fazla olması nedeni ile Kemer ziyaretçileri, Kemer’de gezilecek yerlerin nereler olduğunu merak etmektedirler.

Kemer’de gezilecek yerler arasında bulunan yerler arasında; Likya Yolu, Beldibi Mağarası, Folklorik Yörük Parkı Açık Hava Müzesi, Tekirova Ekolojik Doğal Parkı, Tahtalı Dağı, Kesme Boğazı Kanyonu, Konyaaltı ve Üçoluk Yaylası bulunmaktadır. Kemer’in görülmesi gereken yerlerinde keyifli doğa yürüyüşleri yapılabilmekte, tertemiz plajlarında yüzülebilmekte ve tarihi yapılara tanıklık edilebilmektedir. 

Likya Yolu

Kemer denildiğinde akla gelen ilk yerlerden biri olan Likya Yolu, Fethiye ile Antalya arasında bulunmaktadır. Tarihi açıdan da oldukça önemli olan yol, önceki zamanlarda Likya denilen Teke Yarımadası üzerinde yer alan patikaların belirli kısmının işaretlenip, haritalandırılması sonucunda 1992 yılında oluşturulmuştur. Hizmete açılışı ise 1999 yılında olmuştur. 535 kilometrelik uzunluğa sahiptir. Dünyanın en uzun 10 yürüyüş parkurundan biri olduğu için ayrı bir önem taşımaktadır. 

Turizm açısından da önemli bir yere sahip olan Likya Yolu üzerinde 2007 yılında Türkiye’nin en iyi manzarası olarak seçilen Gelidonya Feneri gibi çok sayıda turistik nokta yer almaktadır. Likya yolu üzerinde görülebilecek noktalar ise; Kelebekler Vadisi, Kabak Koyu, Korsan Koyu, Ölüdeniz, Fethiye, Kalkan, Kaş, Finike, Çıralı Plajı, Patara Kumsalı, Yediburunlar, Musa (Olimpos) Dağı, Kesme Boğaz, Göynük Kanyonu ve Tekirova’dır. Likya Yolu üzerinde dinlenme ve konaklama noktaları da yer almaktadır. Her yıl 30.000’den fazla hem yerli hem de yabancı turist tarafından ziyaret edilen Likya Yolu, yılın tüm ayları ziyaret edilebilmektedir. Bünyesinde ovalar, çaylar, dağlar, yaylalar ve tepeler bulunduran bu eşsiz güzellikteki Likya Yolu, Geyikbayırı mevkiinde sonlanmaktadır. 

Beldibi Mağarası

Kemer’in en meşhur doğal güzelliklerinden biri olan Beldibi Mağarası, Kemer ilçe merkezine yaklaşık 19 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. Aktif çağda aktif olarak kullanılan mağaralara da ev sahipliği yapan Beldibi Mağarası, her yıl hem yerli hem de yabancı çok sayıda turist tarafından ziyaret edilmektedir. Beldibi Mağarası’nda bulunan mağaranın içerisinde çeşitli insan ve hayvan figürleri bulunmaktadır. Beldibi Mağarası’nda yapılan kazı çalışmalarında Mezolitik, Paleolitik ve Neolitik dönemlere ait de çeşitli eserlere rastlanmıştır. Denize olan yüksekliği yaklaşık 25 metredir. Beldibi Mağarası’nın hemen ön tarafında bulunan turkuaz rengi denizde yüzmek, Kemer vazgeçilmezleri arasında bulunmaktadır. 

Folklorik Yörük Parkı Açık Hava Müzesi

Folklorik Yörük Parkı Açık Hava Müzesi’nde Akdeniz yöresinde 700 yılı aşkın geçmişi olan topluluk olan yörüklerin tanıtımı yapılmaktadır. Akdeniz coğrafyasında çok önemli konuma sahip olan yörükler Folklorik Yörük Parkı Açık Hava Müzesi’nde hala yaşatılmaya çalışılmaktadır. Yörüklere ait objelerin de sergilendiği bir açık hava müzesi durumundadır. 1982 yılında Özel Turizm belgeli bir tesis olarak kurulan Yörük Parkı Açık Hava Müzesi, Kemer’de Küçükburun üzerinde yer almaktadır. Yörük Parkı Açık Hava Müzesi’nde yörük çadırları, yörük mutfağı, halılar ve kilimler ile el sanatlarına ait ürünler sergilenmektedir. Yörüklerin günlük yaşantılarına fener tutan park, her yıl hem yerli hem de yabancı turistler tarafından ziyaret edilmektedir. Parka girişlerde ziyaretçilerden ücret alınmaktadır. 

Tekirova Ekolojik Doğal Parkı

Tekirova Ekolojik Doğal Parkı, Antalya iline 64 kilometre, Kemer’e ise yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. Tekirova Ekolojik Doğal Parkı, dünyanın ilk flora-herpetofauna minyatür çalışmasının yapıldığı doğal park olma özelliği taşımaktadır. Doğal park içerisinde sürüngen ve amfibi canlılar ile egzotik kuş türleri bulunmaktadır. Her yıl hem yerli hem de yabancı misafirler tarafından büyük ilgi gören Tekirova Ekolojik Doğal Parkı içerisinde orman yolları ile yürüyüş parkurları da yer almaktadır. Doğal park bünyesinde yüzme, bisiklet, doğa yürüyüşü, kuş ve yaban hayatı gözlemciliği, olta balıkçılığı, çadırlı kamp ve fotoğrafçılık gibi aktiviteler de yapılabilmektedir. 

Tahtalı Dağı

Kemer’de görülmesi gereken yerlerin başında gelen Tahtalı Dağı, “Olympos Dağı” olarak da bilinmektedir. Kemer’in güneybatısında, Tekirova’nın ise batısında bulunan Olympos Beydağları Sahil Milli Parkı sınırları içerisinde bulunmaktadır. Tahtalı Dağı dünyanın en uzun teleferiklerinden birine de ev sahipliği yapması açısından önem taşımaktadır. Teleferik, dağ eteklerinden zirveye 726 metreden, 2365 metre yüksekliğe kadar çıkabilmektedir. Dağ sınırları içerisinde Tarihi Likya Yolu’nun batı kolu ile Helenistik dönem harabeleri gibi tarihi yapılar da yer almaktadır. Tahtalı Dağı, misafirlerine yemyeşil ağaçların bol oksijeni eşliğinde keyifli yürüyüşler sunmaktadır. Muhteşem manzaraya sahip olan bu eşsiz güzellik Kemer ziyaretçilerinin mutlaka görmeleri gereken yerler arasında bulunmaktadır. 

Kesme Boğazı Kanyonu

Antalya şehir merkezine yaklaşık 45 kilometre uzaklıkta bulunan Kesme Boğazı Kanyonu, hem doğal hem de tarihi güzellikleri ile ön plana çıkmaktadır. Kemer ilçe sınırları içerisinde bulunan Beydağları Olympos Sahil Milli Parkı’nda yer alan bir doğal güzellik olarak her yıl hem yerli hem de yabancı çok sayıda turiste ev sahipliği yapmaktadır. Floristik yapısı gereği “Olimpos Safranı” ve “Kemer Orkidesi” gibi endemik bitki türlerinin de tanıtımının yapıldığı Kesme Boğazı Kanyonu’nun tarihsel geçmişi Antik çağa kadar uzanmaktadır. Üç derenin birleştiği noktada yer alması açısından öneme sahiptir. 

Konyaaltı 

Antalya’nın en güzel ilçelerinden biri olan Konyaaltı, Kemer ziyaretçilerinin mutlaka görmeleri gereken yerler arasında bulunmaktadır. Şehrin kalbi konumunda olan Konyaaltı, Antalya’nın batı kısmındadır. Tarihi Likya Yolu’nun da önemli duraklarından biri olan Konyaaltı Plajı bünyesinde oteller, bungalovlar, apart oteller, pansiyonlar ve kamp alanları bulunmaktadır. Kemer ziyaretçileri Konyaaltı’na geldiklerinde, Konyaaltı Plajı’nı da ziyaret edebilmekte ve tertemiz denizinde doyasıya yüzebilmektedirler. Yaz aylarında oldukça kalabalık olan Konyaaltı Plajı, hafta içi günlerde daha sakin olmaktadır. Ayrıca Konyaaltı’na gelen ziyaretçiler Konyaaltı’nda bulunan çok sayıda turistik yeri gezme ve görme imkanı da bulmaktadırlar. Hadrian Kapısı, Kapuz Kanyonu, Feslikan Yaylası, Roma Hamamı ile Doyran Göleti’nin de gezilebildiği Konyaaltı, Kemer ziyaretçilerinin uğrak noktalarından biri durumundadır. Kemer ziyaretçileri, Konyaaltı’na özel araçları ile rahatlıkla ulaşabilmektedirler. Özel araç imkanı bulunmayan ziyaretçiler ise Kemer merkezinden hareket eden dolmuşlar ve otobüsler ile Konyaaltı’na ulaşım sağlayabilmektedirler. 

Üçoluk Yaylası

Antalya ilinin Kemer ilçesi sınırlarında yer alan Üçoluk Yaylası, ilçe merkezine yaklaşık 40 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. Bulunduğu konumun eşsiz manzarası nedeni ile her yıl hem yerli hem de yabancı çok sayıda turiste ev sahipliği yapmaktadır. Doğa ile içiçe konumu ve yemyeşil ağaçları ile eşsiz bir doğal güzelliğe sahiptir. Üçoluk Yaylası özellikle kampçıların ve trekking yapmak isteyen kişilerin de vazgeçilmez adreslerinden biridir. Üçoluk Yaylası’na girişlerde ziyaretçilerden herhangi bir ücret talep edilmemektedir. Bölgede yerli halk tarafından inşa edilen evler görülebilmekte ve keyifli bir gün geçirilebilmektedir. Yaylaya ulaşımlar özel araçlar ile rahatlıkla yapılabilmektedir.