Genel

Kastamonu’da Ne Yenir, Ne İçilir? Kahvaltıda, Öğle ve Akşam Yemeğinde Kastamonu’da Neler Yenir?

Kastamonu, Karadeniz Bölgesi’nin önemli şehirlerinden biridir. Bu şehri ziyaret edecek olanların merak ettiği sorulardan biri de Kastamonu’da ne yenir konusudur. Kastamonu yemek yerleri şeklinde kısa bir araştırma yaptığınızda karşınıza çok sayıda güzel mekân çıkacaktır. Kastamonu’nun neyi meşhur sorusu için kültür kaynaklarından da yararlanabilirsiniz. Kastamonu’da ne yapılır sorusunu sizler için araştırdık.

Abone Ol

Kastamonu'da ne yenir sorusuna cevap bulmak adına başvuracağınız çok sayıda kaynak vardır. Kastamonu yemek yerleri, bölgenin meşhur lezzetleri konusunda da sizlere fikir verecektir. Kastamonu, tarih boyunca önemini her zaman korumuş bir şehirdir. Bu tarihi zenginlik mutfak alanında da kendini göstermektedir. Kastamonu'nun neyi meşhur sorusuna da çok kolay şekilde cevap bulabilirsiniz. Kastamonu'da ne yapılır sorusunun cevabı yazımızın devamında.

Kastamonu'da Ne Yenir?

Kastamonu, tarih boyunca önemini her zaman korumuş bir şehirdir. Bu kapsamda şehri ziyaret eden çok sayıda yerli ve yabancı turist vardır. Şehirde bulunduğunuz süre içerisinde tarihi zenginlikleri görmeniz çok önemli olduğu gibi yöresel tatları denemeniz de çok önemlidir. Kastamonu'da bulunduğunuz süre içerisinde aşağıdaki yemekleri tatmanızı tavsiye ediyoruz.

  • Çekme helva
  • Kuyu kebabı
  • Bandırma
  • Simit tiridi
  • Etli ekmek
  • İnebolu simidi
  • Patates paçası
  • Ekşili pilav

Kastamonu'nun Neyi Meşhur?

Kastamonu'da meşhur yemekleri yiyebileceğiniz çok sayıda restoran bulunmaktadır. Bu restoranlardan ve bu işletmelere yapılan yorumlardan hareketle yöresel lezzetleri tadabilirsiniz. Kastamonu denildiğinde akla gelen lezzetlerin başında çekme helva gelir. Çekme helva, helvanın farklı yapılış tarzları ile ortaya bir ürünüdür. Söz konusu şehirde çekme helva tüketebileceğiniz çok sayıda işletme vardır. Özellikle çay yanında çekme helva tüketebilirsiniz. Dilerseniz sevdiklerinize hediye etmek için de çekme helva satın alabilirsiniz. Çekme helva satan işletmelerden toplu olarak alım yaptığınızda bu ürünleri cazip fiyata temin edebilirsiniz.