Genel

Kartepe Nerede, Nasıl Gidilir?

Kartepe, Türkiye'nin Kocaeli iline bağlı, doğal güzellikleri ve aktiviteleriyle popüler bir turizm destinasyonudur. Marmara Bölgesi'nin doğusunda yer alan Kartepe, doğasıyla ilgi görür.

Abone Ol

Doğal güzellikleriyle öne çıkan Kartepe; ormanlık alanları, dağları ve gölleriyle doğa severler için büyüleyici bir yerdir. Her mevsimde farklı bir güzellik sunar. Ancak kış mevsimlerinin vazgeçilmez tatil rotası olarak bilinir. Kartepe'de gezilecek yerler ve yapılacak aktiviteler oldukça fazla seçenek sunar.

Aynı zamanda İstanbul’a yakın konumundan dolayı hafta sonları günübirlik kaçamak yapmak isteyenlerin uğrak noktası. Özellikle kış turizmi için yoğun ilgi gören Kartepe, kar seviyesi uygun olduğu zaman harika bir kayak tatili fırsatı sunar. Marmara Bölgesi’nin üçüncü yüksek noktası olan Kartepe; İstanbul, Yalova, Sakarya’ya yakın konumu sayesinde kayak ve snowboard sporlarını sevenler için ideal bir alternatif.

Kartepe’de Yapılacak Aktiviteler

Kış sporları yapmayı sevenlerin her kış mevsiminde tercih ettikleri Kartepe’de yapılacak aktiviteler epey çoktur. Örneğin; Kartepe Kayak Merkezi’nde kayak ve snowboard gibi kış sporları için ideal bir mekandır.

Bunların yanı sıra doğa ile iç içe bir tatil fırsatı sunan Kartepe’de doğa yürüyüşleri, at biniciliği, kamp yapma, bisiklet sürme gibi aktiviteler de yapılabilir. Kartepe’de konaklama imkanlarından yararlanmak da mümkündür. Pek çok otel ve pansiyon alternatiflerini değerlendirebilirsiniz. Aynı zamanda yerel lezzetleri deneyebileceğiniz birçok seçenek mevcuttur.

Doğal güzellikler, dağ manzaraları ve göller… Kartepe’deki doğal güzelliklerin yalnızca bir kaçıdır. Bu güzellikler fotoğrafçılar için harika kareler sunar. Özellikle gün batımı ve doğal manzaralar, muhteşem kareler yakalayabilmek için idealdir. Peki, Kartepe nerede?

Kartepe Nerede?

Kartepe, İzmit Samanlı Dağları'nın ve Kocaeli Platosu yüksekliklerinin arasında yer alır.

Kartepe İstanbul'a ne kadar uzaklıkta? İstanbul’dan Kartepe’ye araçla 2 saat 15 dakika içerisinde ulaşabilirsiniz.

Bursa Kartepe arası mesafe ise araçla 2 saat 15 dakikadır.

Sakarya Kartepe arası mesafe kendi arabanız ile giderseniz 1 saat sürer.

Kocaeli Kartepe arası mesafe araçla ortalama 30 dakikadır.

Ankara Kartepe arası mesafe ise yaklaşık 4 saattir.

Kartepe’ye Nasıl Gidilir?

İzmitten Kartepe'ye nasıl gidilir sorusuna cevap arayan pek çok gezgin vardır. Kartepe’nin Maşukiye ile arasında 15 km mesafe vardır. E5 üzerinde İzmit’ten ilerlediğiniz yolda Sapanca ayrımına girdiğiniz zaman 8 km gittikten sonra Maşukiye’ye varırsınız. Ardından ise 15 km daha giderek Kartepe’ye ulaşabilirsiniz.

Kartepe’ye TEM Otobanı üzerinden ulaşım sağlamak istiyorsanız Sakarya yönüne dönerek Sapanca’ya varmalısınız. 6 km gittikten sonra Maşukiye’ye, 15 km daha gittiğinizde de Kartepe’ye ulaşabilirsiniz.

Kartepe'ye nasıl gidilir otobüsle gidiş nasıl olur soruları da sıkça araştırılır. Ekomobil uygulamasını indirerek Kartepe Otobüs Saatleri hakkında da bilgi alabilirsiniz ve Kartepe’ye otobüsle gidebilirsiniz.

İstanbul'dan Kartepe'ye nasıl gidilir diye soracak olursanız, E-5 ve TEM otoyollarını vasıtasıyla gişelerin ardından TEM otoyolundan İzmit (batı) çıkışını geçerek İzmit (doğu) çıkışı ve altındaki Kartepe yazısını izlemelisiniz. Ana yola çıktığınız zaman 100 metre ilerdeki tali yola sapmalısınız. Maşukiye merkezi ve Kartepe tabelasını gördüğünüzde bu tabelayı takip ederek kayak merkezine ulaşabilirsiniz. Ortalama iki saatte Kartepe’ye varabilirsiniz.