Bölgesel

Karakullukçu’nun Vizyonu, Trabzon’u Aydınlatmaya Devam Edecek

Trabzon’un Değerli İsimlerinden Orhan Karakullukçu’nun Anısı Yaşatılacak

Abone Ol

Trabzon’un geçmiş dönem belediye başkanlarından Orhan Karakullukçu, önceki gün hayatını kaybetti. Karakullukçu, tarihi belediye binası önünde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı. Törende, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, merhum başkanın adının yaşatılacağını duyurdu.

Karakullukçu, 1984-1989 yılları arasında Trabzon’a önemli hizmetler sunmuş bir isimdi. Törene, önceki Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya ve diğer belediye başkanları ile Karakullukçu’nun ailesi ve sevenleri katıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Genç, yaptığı konuşmada, “Orhan Karakullukçu, şehrine aşık bir değerimizdi. Hizmetleriyle ve vizyonuyla şehrimizi öne çıkardı. Onun adını, şehrimizin en güzel mekanlarında ölümsüzleştirmek bizim görevimiz” dedi.

Trabzon Milletvekili Karaismailoğlu da, “Orhan başkan, şehrimize değer ve vizyon kattı. Biz de onun bıraktığı mirasa sahip çıkacağız” ifadelerini kullandı. AK Parti İl Başkanı Mumcu, “Karakullukçu, Trabzon’da ulaşılmayan altyapı yatırımlarıyla gönüllerimizde yer etti” dedi.

Karakullukçu’nun oğlu İlker Karakullukçu, babasının Trabzon için çok şey yaptığını ve şehrin sevgiyle anıldığını belirtti. Diğer oğlu Gürhan Karakullukçu ise, “Babam, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığından üstün hiçbir kimliği tanımadı” diyerek babasının ideallerini dile getirdi.

Cenaze namazı, İskenderpaşa Camii’nde kılındı ve merhum, Sülüklü'deki aile kabristanlığına defnedildi. Trabzon, Orhan Karakullukçu’yu unutmayacak.