Genel

Kahire nerenin başkenti, hangi ülkede? Gezilecek yerler, tarihçesi

Günümüzde Afrika kıtası için önemli bir şehir olan Kahire zengin bir geçmişe sahiptir. Keşif yapmayı seven turistler için adeta bir cennet olan Kahire ile ilgili hazırladığımız kapsamlı yazımızı sizinle paylaşıyoruz.

Abone Ol

Kahire, Mısır’ın başkentidir. Afrika kıtası ve Arap ülkeleri içinde en büyük şehir olma özelliğini taşır. Şehrin büyük bir kısmı Nil Nehri’nin doğu kesiminde bulunur. Kahire’de yaşayan nüfus yaklaşık olarak 18 milyondur. Nil Nehri’nin doğusuna bakan şehir bölümü eski, batısına bakan kısmı ise moderndir. Kahire’nin turizm açısından önemli olmasını sağlayan en büyük etken Eski Mısır kalıntılarıdır.

Kahire’nin Gezilecek Yerleri Nelerdir?

Kahire turistik geziler için biçilmiş kaftandır. Eski Mısır’ın gizemini hala üzerinde tutan piramitler ve tapınaklar keşif hissi güçlü turistleri kendine çeker. Bu yapıtların çöl havası ile birleşmesi dünyanın başka hiçbir yerinde bulunamayan eşsiz bir görüntü sağlar. Kahire’de gezip görülebilecek yerler arasında öne çıkan noktalar şu şeklidedir;

Gize Piramitleri: Yapımı M.Ö. 2600 yılına dayanan bu yapılar üç piramitten oluşur. Keops Piramidi, Kefren Piramidi ve Mikerinos Piramidi olan bu yapıların her biri görmeye değerdir. Yüksekliği 146 metreyi bulan Keops Piramidi, Dünyanın yedi harikasından biri olarak kabul edilir. Ayrıca günümüzde ayakta kalan son harika olma özelliğini taşır.

Abu Simbel Tapınakları: Mühendislik harikası olan bu tapınaklar zamanında Ramses II ve Güneş Tanrısı Hator’un karısı Nefertari için yapılmıştır.

Eski Kahire: Şehrin en eski bölümünü oluşturan bu yer çok sayıda tarihi yapıyı bünyesinde barındırır. Hristiyanların merkezi olarak sayılan Eski Kahire’ye keşfetmeyi seven kişilerin mutlaka uğraması tavsiye edilir.

Dashur: Gize Piramitlerinin model alınarak yapıldığı Kırmızı Piramit ve Bent Piramit’in yer aldığı bölgedir. Kahire merkezine 32 km uzaklıkta yer alan Dashur popüler bir piramit bölgesidir.

Mısır Antika Müzesi: Toplam 107 salondan oluşan müzenin içinde 100 bini aşkın eser sergilenir. Kraliyet mezarlarından lahitlere, mumya odalarından Tutankamun hazinelerine kadar geniş bir koleksiyonu içeren müze adeta tarihe yolculuk yaşatır.

Al Azhar: Fatimi döneminden kalma hoş eserlerin yer aldığı Kahire bölümünde eski bir medrese ve beş cami de bulunur.

Kahire Kulesi: Yapımı 1961 yılına dayanan bu kulenin uzunluğu 187 metredir. Bu anlamda Kahire’nin en uzun yapısı olma özelliğini taşır. Kuleden büyüleyici bir Nil Nehri ve Kahire manzarası görmek mümkündür.

Kahire’nin Tarihçesi Nedir?

Kahire’yi turistik bir mekân haline getiren özellik bünyesinde Eski Mısır tarihi olmasıdır. Başta Dünyanın 7 harikasından biri olan Keops Piramidi olmak üzere çok sayıda tarihi yapıya rastlamak mümkündür. Eski Kahire bölümü adeta tarihe yolculuk yaşatır.

Kahire’de Ne, Nerede Yenir?

Mısır’ın geleneksel yemeklerinden biri olan falafelin en iyi örnekleri Kahire’de yenebilir. Şehir mutfağı daha çok baharatlı tarifleriyle meşhurdur. Bölgenin yöresel tatlarını denemek isteyenler için en uygun mekanlar Khan El Khalili Restoran, Abou Tarek ve Felfela olacaktır. Bunların dışında balıklarıyla meşhur Fish Market’de uğranması tavsiye edilir. Kahvehanelerde sunulan hoş tatlı kahveler de denenmelidir.