1. Hipo Kamp - Kemalpaşa 

Hipo Kamp 46049

İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde yer alan Hipo Kamp, doğayla iç içe bir kamp konseptiyle dinlendirici bir tatil yaşatıyor. Menderes Nehri'ne yakın konumdaki kamp alanı, çevresindeki doğal güzellikleriyle tatilcileri kendine çekiyor. Kamp alanında çadır kurabilir, çadır kiralayabilir veya karavanınla konaklayabilirsin. Kamp alanında duş, tuvalet, ortak kullanım mutfak alanı ve market gibi olanaklar bulman mümkün. Denizin ve doğanın tadını çıkarabileceğin Hipo Kamp tatilinde ayrıca bölgede yapılan doğa yürüyüşleri, bisiklet turları ve nehirde yapılan kano gibi aktivitelerle dolu dolu zamanlar geçirebilirsin.

Konum Linki

Giriş ücreti

  • Kişi başı Yetişkin/gün: 425 TL 

  • Çocuk (03-12) 212 TL 

  • Çadır (5m2'ye kadar) 280 

  • Çadır (5m2 üzeri) 375

  • Karavan/Motokaravan 510 TL 

  • Araç üzeri çadır 410 TL.

2. Karagöl Orman Kampı - Menemen

Karagol Izmir 7816

İzmir'in büyüleyici doğal güzelliklerinden Karagöl kıyısında hizmet veren Karagöl Orman Kampı, huzurlu atmosferde şehrin stresinden uzaklaşmak için ideal bir ortam sunuyor. Doğayla iç içe kamp alanında Karagöl'ün tertemiz sularında yüzebilir, olta balıkçılığı yapabilir veya Karagöl Tabiat Parkı’nda doğa yürüyüşleriyle gölün en güzel manzaralarını görebilirsin. Duş, tuvalet, elektrik ve ortak kullanım mutfak gibi olanakları  Karagöl Orman Kampı’nda bulabilirsin. Özel alanlarında mangal da yapabileceğin kamp alanında çocuklu aileler için de oyun alanları var. 

Konum Linki

Giriş ücreti

  • Çadır yeri 4 kişilik günlük: 150 TL 

  • Karavan/Moto-Karavan yeri günlük: 225 TL 

  • Çadır ve karavan kamp yerinde kullanılacak elektrik su ücreti: 20 TL ile 30 TL arası.

Yazar Notu: Kamp alanına giden yollar biraz virajlı ve bozuk. Bu nedenle araçla gidecek olanlar yolda çok dikkatli olmalı.

3. Deniz Çadır Kamp - Dikili

Deniz Cadir Camping 46057

Ege Denizi'nin berrak sularının kıyısında hizmet veren Deniz Çadır Kamp, şehrin popüler kamp alanlarından biri. Çam ağaçlarının gölgesinde dinlenebileceğin ve tüm gün tertemiz sularda yüzebileceğin kamp alanında hem çadır kurabilir hem de karavan parkından faydalanabilirsin. Otantik ve huzurlu atmosferiyle dikkat çeken Deniz Çadır Kamp, misafirlerine internet, duş, tuvalet, aydınlatma, elektrik ve otopark gibi geniş olanaklar sunuyor. Şehir hayatının stresinden uzaklaşmak isteyenler İzmir’e yakın konumdaki Deniz Çadır Kamp da güzel bir seçenek.

Konum Linki

Giriş ücreti

  • Temmuz 2024 kişi başı: 550 TL

  • Ağustos 2024 kişi başı: 600 TL.

Yazar Notu: Kamp alanında mangal yapılmasına saat 22.00’a kadar izin veriliyor. Evcil hayvanlarınla da kamp alanında tatil yapabilirsin.

4. Eos Kamping - Dikili

Dikili’ye bağlı Denizköy’de sahil kenarında hizmet veren Eos Kamping, hem günübirlik deniz keyfi hem de kamp tatilleri için sıkça ziyaret ediliyor. Zeytin ve meyve ağaçları arasında çadırını kurabileceğin Eos Kamping, zengin olanaklarıyla da dikkat çekiyor. Bisiklet dostu olmasıyla ünlü olan kamp alanında bisiklet gezilerine katılarak Dikili’nin büyüleyici güzelliklerini keşfedebilirsin. Evcil hayvanlarınla da keyifle konaklayabileceğin Eos Kamping’de organik ürünlerle hazırlanan kahvaltılarla güne başlayabilir, temel ihtiyaçlarını çevredeki küçük işletmelerden alabilirsin.

Konum Linki

Giriş ücreti

  • Yetişkin gecelik 600 TL

  • Öğrenci gecelik 350 TL

  • Günübirlik kişi başı 300 TL.

5. İngiliz Burnu Kamp Alanı - Foça

Ingiliz Burnu 46048

İzmir'in Foça ilçesinde yer alan İngiliz Burnu Kamp Alanı, Ege Denizi'nin tertemiz sularıyla çevrili ortamıyla dikkat çekiyor. Doğal güzellikleri ve sakin atmosferiyle kamp alanı, huzurlu bir tatil deneyimi yaşatıyor. Çam ağaçlarıyla kaplı geniş alan, kampçılar için güzel bir ortam sağlarken, aynı zamanda doğa yürüyüşleri ve denizin tadını çıkarmak için de ideal. İngiliz Burnu Kamp Alanı’nda temel ihtiyaçların karşılanabileceği tesisler bulabilirsin. Ayrıca alanda duş, elektrik, mutfak gibi olanaklar da sağlanıyor. Kamp tatilinde tüm gün İngiliz Burnu'nun berrak sularında yüzebilir, şnorkelle dalış yapabilir veya sakin ortamda dinlenerek yorgunluk atabilirsin.

Konum Linki

Giriş ücreti

  • 100 TL-150 TL.

Yazar Notu: Sahili kumluk olan bölgede deniz ise çakıllı ve deniz kestaneli, bu nedenle yanına mutlaka deniz ayakkabısı almanı öneririm.

6. Dereköy Kamp Alanı

Derekoy 46053

İzmir'e yakın bir konumda sessiz Deregöl kıyısında hizmet veren Dereköy Kamp Alanı, hem doğa tutkunları ve macera sevenler için ideal bir kaçış noktası. Çam ve meşe ağaçlarının gölgesinde dinlenebileceğin, berrak göl sularında yüzerek serinleyebileceğin kamp alanında doğa yürüyüşleri, bisiklet turları ve dere kenarında piknik gibi çeşitli etkinliklerle de güzel zaman geçirebilirsin. Kamp alanında temel ihtiyaçlar için temiz su, duş, tuvalet alanları, güvenlik ve elektrik gibi olanaklar bulunuyor. 

Konum Linki

Giriş ücreti

  • Ücretsiz.

7. Sazlıca Camping - Foça

Sazlica 46055

İzmir'in en sevilen tatil cennetlerinden Foça ilçesinde yer alan Sazlıca Camping, Ege Denizi'nin muhteşem manzarasıyla huzurlu bir kamp tatili yaşatıyor. Deniz kenarında bulunan kamp alanı, temiz plajları ve mavi bayraklı deniziyle dikkat çeker. Sazlıca Camping, hem çadır hem de karavan kampı için uygun alanlar sunarken, doğayla iç içe bir tatil arayanlar için ideal bir ortam sağlar. Gün boyu denizin ve güneşin tadını çıkarabilir, akşamları ise deniz kenarında huzur dolu yürüyüşler yaparak rahatlayabilirsin.

Konum Linki

Giriş ücreti

  • 150 TL-250 TL arası değişiyor.

Yazar Notu: Bölgenin denizi çakıllı ve birden derinleşiyor. Çocuklu aileler ve acemi yüzücülerin burada dikkatli olmasını öneririz.

8. Esinti Kamping - Seferihisar

Esinti Kamp 46058

İzmir'in en sakin ve huzurlu ilçesi Seferihisar'ın tadını çıkarabileceğin Esinti Kamping, adını da serin deniz esintilerinden alıyor. Doğayla içinde dinlendirici bir kamp deneyimi yaşayabileceğin kamp alanında  Ege Denizi'nin serin sularında doyasıya yüzebilirsin. Kamp tatilinde doğa yürüyüşleri ve bisiklet turlarına katılarak da Seferihisar'ın güzelliklerinin tadını çıkarabilirsin. Tuvalet, duş, ortak kullanım mutfak, su ve elektrik gibi olanaklar bulabileceğin Esinti Kamping’in çevresinde temel ihtiyaçlarını alabileceğin küçük bir market, kafeterya ve restoran gibi tesisler de var. 

Konum Linki

Giriş ücreti

  • Çadır-Karavan: 200 TL- 300 TL arası değişiyor.

9. Kalemlik Orman Kampı - Menderes

Caravan 46060

Sadece kamp olanaklarıyla değil, piknik için de çok ilgi gören Kalemlik Orman Kampı, Ege Denizi'nin kıyısında, yemyeşil ormanların arasında hizmet veriyor. Ege Denizi ve çam ağaçlarının harika manzaraları eşliğinde çadır kurabileceğin kamp alanında donanımlı karavan parkından da faydalanabilirsin. Tüm gün gözlerden uzakta denizin tadını çıkarabileceğin ve şnorkelli dalışlar yapabileceğin kamp alanında doğa yürüyüşlerine çıkarak da seyir alanlarından yeşil ve mavinin birleştiği manzaraların fotoğraflarını çekebilirsin. Duş, tuvalet, elektrik, mangal alanı, çocuk parkı, aydınlatma, otopark gibi olanaklar bulabileceğin Kalemlik Orman Kampı’na yakın konumlardaki market ve restoranlara da uğrayabilirsin.

Konum Linki

Giriş ücreti

  • Çadır günlük 250 TL-400 TL arası değişiyor.

10. Caravan Camping - Bergama

Caravan Camping 46064

Antik çağ atmosferi ve el değmemiş doğal güzellikler arasında çadırını kurmak istiyorsan Caravan Camping, tam sana göre. Hem tarih meraklıları hem de doğa tutkunları için ideal olan kamp alanında konforlu çadır alanlarının yanında donanımlı karavan alanları da bulunuyor. Denize ve Bergama merkezine yakın konumdaki kamp alanında istersen özel havuzda da yaz aylarında serinleyebilirsin. Tuvalet, duş, sıcak su, elektrik ve restoran gibi geniş olanaklar bulabileceğin Caravan Camping tatilinde Bergama Antik Kenti kalıntıları ve ünlü Asklepion Tapınağı’nı yakından görebilirsin.

Konum Linki

Giriş ücreti

  • Günlük 250 TL-350 TL arası değişiyor.

Kaynak: Haber Merkezi