Geniş bir kıyı şeridine sahip olan İzmir 47 mavi bayraklı plaja ve dünyanın da en iyisi sayılan birçok sörf plajına sahip. Bu içeriğimiz için İzmir’de denize girilecek yerler arasından en iyilerini seçtik.
1. Boheme Beach, Çeşme
Boheme Beach, Çeşme’nin en gözde plajlarından biri. Çeşme Musalla mevkiinde bulunan Boheme Beach, ilçe merkezine yaklaşık 10 kilometre mesafede yer alıyor. Geniş bir kumsala sahip olan plaj, aynı zamanda ruhunuzu dinlendireceğin, kendini yenileyeceğin ve huzur bulacağın bir atmosfere de sahip. Lüks ve doğallığı harmanlayarak misafirlerine eşsiz bir deneyim sunan Boheme Beach, bir tesis olarak hizmet veriyor.
Tesiste şezlong ve gölgeliklerle donatılmış bir plaj alanı ile yoga, meditasyon ve çeşitli sağlıklı yaşam aktiviteleri sunan alanlar ve zengin menüsüyle dikkat çeken bir restoran/bar bulunuyor. Dolayısıyla Boheme Beach’te sadece bir deniz günü değil DJ performansları eşliğinde eğlenceli bir akşam geçirebilir, lezzetli yemek ve kokteylleri tadabilirsin.
Bunların yanı sıra Boheme Beach, yalnızca yetişkinlere özel bir işletme. Dolayısıyla 18 yaş altı bireylerin girişine izin verilmiyor.
Giriş ücreti
-
Kişi başı ortalama 1000 TL
Açık olduğu saatler:
-
Her gün: 10.00 – 00.00 (Özel etkinlik günlerinde veya sezonluk değişikliklerde kapanış saati değişebilir)
Tesis imkanları:
-
Ünlü sanatçıların konuk olduğu DJ performanslar
-
Kokteyl
-
Restoran
-
Şezlong
-
Şemsiye
-
Loca
-
Ücretsiz otopark
2. The Beach of Momo, Çeşme
The Beach of Momo, İzmir’de denize girilecek yerler arasında son derece popüler. Bir plajdan daha fazlası olan The Beach of Momo’da hem deniz keyfi yapabilir hem de özel masaj hizmeti alarak unutulmaz bir tatil deneyimi yaşayabilirsin. Plajda, özellikle de saat 17.00 itibarıyla başlayan Happy Hour’lar büyük ilgi görüyor.
Giriş ücreti
-
Kişi başı ortalama 1000 TL
Tesis imkanları:
-
Ünlü markaların mağazaları
-
İtalyan restoranı
-
Kokteyl servisi
-
Parti alanı
-
DJ performansı
-
Su sporları
-
Masaj/SPA
3. Boyalık Plajı, Çeşme
İzmir’in gözde tatil beldelerinden biri olan Çeşme’de yer alan Boyalık Plajı, berrak, temiz ve turkuaz rengi deniziyle ziyaretçilerini büyülüyor. Yüksek ses müziğin olmadığı huzurlu bir atmosfere sahip olan plajda, sığ bir deniz yapısı söz konusu. Dolayısıyla özellikle çocuklu aileler ve yüzme bilmeyenler tarafından çokça tercih ediliyor.
Giriş ücreti
-
Ücretsiz
Tesis imkanları:
-
Tuvalet ve soyunma kabini yok.
-
Kamp alanı bulunuyor
4. Sole&Mare Beach Club, Çeşme
Sola&Mare Beach Club, İzmir denilince akla ilk gelen koylardan biri olan Aya Yorgi Koyu’nda yer alıyor. Bu popüler beach, günün her saati uyanık ve ayakta. Sole&Mare, rüzgâr almayan bir koyda bulunduğu için İzmir’de denize girmekten keyif alacağın plajların başında geliyor.
Giriş ücreti
-
Kişi başı ortalama 950 TL
Tesis imkanları:
-
Giriş ücretine şezlong, havlu, şemsiye, bir meşrubat dahil
5. Paparazzi Beach, Çeşme
Paparazzi Beach, İzmir’de denize girilecek yerler denildiğinde akla ilk gelenlerden biri oluyor. Buna ek olarak Paparazzi Beach için bir Çeşme klasiği diyebiliriz. Burası, dingin bir denize ve kumlu bir plaja sahip olması sebebiyle çocuklu ailelerin de tercih ettiği bir işletme. Özellikle yaz aylarında, gitmeden önce mutlaka rezervasyon yaptırmalısın.
Giriş ücreti
-
Giriş ücreti yerine harcama limitleri belirleniyor. Harcama limitleri ortalama 900 TL’den başlayıp ihtiyaç ve isteğe göre 3 bin TL’yi aşabiliyor.
Tesis imkanları:
-
Engelli bireyler için tuvalet
-
Engelli bireyler için rampa
-
Kum plaj
-
Ahşap iskele
6. Ilıca Plajı, Çeşme
Türkiye’nin en çok tanınan plajlarından olan Ilıca Plajı’nın uzunluğu 3 km’yi buluyor. Plaj, adından da anlaşılacağı üzere, yeraltı sularına yakın olduğu için yeraltı kaynak sularından besleniyor. Bu sayede hem sıcak hem de şifalı sulara sahip olduğunu söyleyebiliriz. Ilıca Plajı, Nisan ve Kasım ayları arasında hizmet veriyor.
Ilıca Plajı’na kendi şemsiyeni, şezlongunu veya sandalyeni getirebilir ya da plajda kiralayabilirsin. Ilıca Plajı’na ulaşmak için İzmir’den Çeşme otobüslerine binip, Ilıca Terminali’ne gelebilirsin. Ilıca Terminali’nden plaja yürüyerek birkaç dakikada ulaşabilirsin.
Giriş ücreti
-
Ücretsiz
Tesis imkanları:
-
Soyunma kabini
-
Duş
-
Tuvalet
7. Altınkum Plajı, Çeşme
İzmir’de Çeşme'ye uğramamak, yolun Çeşme'ye düşünce de Altınkum Plajı'ndan bahsetmemek olmaz. Altınkum Plajı, adı üstünde altın rengi ipeksi ince kum plajı ve mavi bayraklı turkuaz deniziyle sadece İzmir'in değil, Türkiye'nin en güzel plajlarından biri. Sığ suyu, çocuklu aileler ve yüzme konusunda kendine güvenmeyenler için ideal. Ayrıca su sporları için de son derece cazip bir seçenek.
Altınkum Plajı’na özel araçla gidilebileceği gibi toplu taşımayla da ulaşılabiliyor. Çeşme Otogarı’ndan 30 dakikada bir kalkan dolmuşlarla plaja ulaşmak mümkün.
Giriş ücreti
-
Altınkum Plajı boyunca birçok özel beach hizmet veriyor. Bu beacler için giriş ücretleri ortalama 350-750 TL arasında değişiyor.
Tesis imkanları:
-
Şezlonglar ve şemsiyeler
-
Sahil bar/restoran
-
Cankurtaran
-
Duş
-
Tuvalet
-
Plaj soyunma odaları
8. Şifne Plajı, Çeşme
Şifne Plajı, Çeşme’nin gözde halk plajlarından biri. Özellikle son zamanlarda popülerliği artan Şifne Plajı, tertemiz sahili ve el değmemiş doğal güzellikleriyle dikkat çekiyor. Çeşme’deki diğer plajlara göre daha sakin bir ortama sahip olan plaj, tatilde sessizlik ve huzur arayanlar için oldukça ideal bir seçenek. Şifne Plajı’nın popülaritesini arttıran özelliklerinden biri de termal tesisleri. Şifne’de termal tesislerin sayısı giderek artıyor. Zira bölgedeki yeraltı kaynak sularının şifalı olduğu ve romatizmal hastalıklara iyi geldiği söyleniyor.
Giriş ücreti
-
Ücretsiz
9. Paşalimanı Plajı, Çeşme
Paşalimanı Plajı, kuş sesleri arasında, mavinin ve yeşilin muhteşem dansı ile birçok tatilciyi kendine hayran bırakıyor. Hayalindeki tatil sakin bir ortamda denize girip kitap okumaksa Paşalimanı Plajı tam sana göre. Muhteşem bir doğaya sahip olması ve plajının kumlu olması sebebiyle çocuklu ailelerin de sık sık tercih ettiği plajlardan biri.
Paşalimanı Plajı, Ilıca merkeze 5 km, Çeşme merkeze ise 20 km mesafede yer alıyor. Plaja, Ilıca ve Çeşme merkezden kalkan minibüslerle ulaşılabiliyor.
Giriş ücreti
-
Ücretsiz
Tesis imkanları:
-
Tuvalet
-
Duş
-
Soyunma kabini
-
Kafe benzeri küçük işletmeler
10. Pırlanta Plajı, Çeşme
Çeşme’deki ünlü plajlardan biri olan Pırlanta Plajı, ilçe merkezine 10 km mesafede bulunan Çiftlikköy mevkiinde yer alıyor. Adını pırlanta gibi parlayan yumuşak kumlarından alan plaj, aynı zamanda bir SİT alanı. Bu nedenle plaj, devlet tarafından koruma altına alınmış olan harika bir doğa ile çevreleniyor. Pırlanta Plajı, tertemiz denizi ile dikkat çekiyor. Deniz sığ olduğu için yüzmeyi yeni öğrenenler için ideal bir plaj.
Bunların yanı sıra gün boyu sürekli sabit rüzgâr alan plajda, windsurf ve kitesurf gibi sporlar yapılabiliyor. Plaj içerisinde bir sörf okulu bulunuyor. ‘Kitesurf Beach’ adlı bu okul, Uluslararası Kitesurf Organizasyonu tarafından verilen bir sertifikaya sahip. Okulda sadece sertifika alan eğitimciler ders verebiliyor.
Giriş ücreti
-
Ücretsiz
-
Şezlong ve şemsiye kiralama ücreti veriliyor
11. Monarch Beach, Alaçatı
İzmir’in en popüler plajlarından biri olan Monarch Beach, yazları tıklım tıklım olan Çeşme Alaçatı’da yer alıyor. Monarch Beach, bölgedeki en lüks plajlardan biri. Tesis içerisinde aradığın her şeyi bulman mümkün. Bunun yanı sıra beachte yaz sezonu boyunca birbirinden ünlü isimler sahne alıyor ve farklı konseptlerde pek çok parti düzenleniyor. Monarch Beach’e gitmeyi düşünüyorsan, öncesinde mutlaka rezervasyon yaptırman gerekiyor.
Giriş ücreti
-
Kişi başı ortalama 1000 TL
-
+2000 TL kişi başı harcama limiti
Tesis imkanları:
-
Ünlü sanatçıların konuk olduğu DJ performanslar
-
Kokteyl Bar
-
Restoran
-
Şezlong
-
Şemsiye
-
Loca
-
Duş-soyunma kabinleri
-
Ücretsiz otopark
12. Çark Plajı, Alaçatı
Çark Plajı, İzmir’de sörf tutkunlarının adresi. Bilindiği üzere Alaçatı, rüzgar sörfüyle ünlü bir belde. Çark Plajı ise gün buyu esen rüzgarı sayesinde Alaçatı’ya gelen rüzgar sörfçülerinin gözdesi. Bu nedenle hem Alaçatı’nın hem de Çark Plajı’nın popülaritesi her geçen yıl artıyor.
Plaj, ince kumlu yumuşak bir yapıya sahip. Ayrıca denizi de oldukça sığ ve birden derinleşmiyor. Bu da onu hem çocuklar hem de yüzme bilmeyen veya yüzme konusunda endişeleri olan bireyler için cazip kılıyor. Gün boyunca hiç dinmeyen rüzgarı ve soğuk suyuyla ünlü olan Çark Plajı, İzmir’de denize girilecek yerler arasında ilk sıralarda.
Giriş ücreti
-
Ücretsiz
-
Şezlong kiralama ücreti ortalama 250 TL
-
Şemsiye kiralama ücreti ortalama 200 TL
13. Karaburun Bodrum Plajı, Karaburun
Karaburun, İzmir’de denize girilecek yerlerin başında geliyor. Karaburun Bodrum Plajı, Karaburun merkezde yer alan mavi bayraklı bir plaj. Oldukça sakin bir denize sahip olan plajda belediyeye ait ücretsiz şemsiye ve şezlonglar bulunuyor. Ayrıca çevresinde yiyecek ve içecek satın alınabilecek küçük işletmeler yer alıyor.
Karaburun Bodrum Plajı’na ulaşmak için İzmir’den Karaburun otobüslerine binmen gerekiyor. Karaburun merkezinde indikten sonra, yine minibüse binip plaja ulaşım sağlayabilirsin.
Giriş ücreti
-
Ücretsiz
Tesis imkanları:
-
Belediyeye ait ücretsiz soyunma kabini
-
Tuvalet mevcut
14. Yeni Foça Halk Plajı, Foça
İzmir’in en popüler halk plajlarından biri olan Yeni Foça Halk Plajı, 240 metrelik bir alana yayılıyor. Plaja kendi sandalyenizi götürebileceğin gibi şemsiye ve şezlong kiralama imkânın da bulunuyor. Yeni Foça Halk Plajı, İzmir şehir merkezine 66 km, Foça ilçe merkezine ise 22 km mesafede yer alıyor.
Yeni Foça Halk Plajı’na ulaşım için İzmir Otogarı’ndan hareket eden Foça Birlik Turizm şirketine ait minibüsler kullanılıyor. Minibüs ile ortalama 1,5 saatte Yeni Foça’ya ulaşılabiliyor.
Giriş ücreti
-
Ücretsiz
Tesis imkanları:
-
Şezlong
-
Şemsiye
-
Duş kabini
-
Tuvalet
-
Soyunma kabini
15. Çeşmealtı Mavi Plajı, Urla
İzmir’in mavi bayraklı plajlarından biri olan Çeşmealtı Mavi Plajı, İzmir’e 45 km mesafede yer alıyor. Plaja ulaşım kolay olduğu için çokça tercih ediliyor. Günübirlik denize girmek isteyenler için harika bir seçenek olan Çeşmealtı Mavi Plajı’nda şezlong ve şemsiye kiralayabileceğin küçük işletmeler bulunuyor.
İzmir’den Çeşmealtı Halk Plajı’na direkt ulaşım imkânı bulunmuyor. Plaja ulaşmak için İzmir’den Urla otobüslerine binip, Urla merkezde inmek gerekiyor. Ardından Çeşmealtı minibüslerine binerek plaja ulaşılabiliyor. İzmir'de denize girilecek yerler, genellikle şehir merkezine uzak. Bu nedenle araç kiralama seçeneğini değerlendirmeni öneririz. Araç kiralama seçeneği hem daha konforlu hem daha hesaplı olabilir.
Giriş ücreti
-
Ücretsiz
16. TCDD Kampı, Urla
TCDD Kampı, diğer adıyla TCDD Urla Eğitim ve Dinlenme Tesisi, İzmir’de denize girilecek yerler denildiğinde akla ilk gelenlerden biri oluyor. Mavi bayraklı bir plaja sahip olan TCDD Kampı, genellikle çocuklu ailelerin tercih ettiği bir tesis. Zira plaja girişlerde ailelere öncelik tanınıyor. Ayrıca plaja dışarıdan yiyecek ve içecek getirilmesine izin verilmiyor.
İzmir merkezden TCDD Plajı’na direkt ulaşım imkânı yok. Plaja ulaşmak için Urla otobüslerine binip, Urla merkezde inmek ve ardından 738 numaralı Urla-Çeşmealtı otobüsüne binmek gerekiyor.
Giriş ücreti
-
Günübirlik giriş ücreti kişi başı 400 TL
Tesis imkanları:
-
Duş, soyunma kabini ve tuvalet gibi hizmetlerden ücretsiz yararlanılıyor.
-
Alakart Restoran,
-
Sahil Kafeterya/Çay bahçesi
-
Büfe
-
1 yetişkin ve 1 çocuk su kaydırağı
17. Demircili Koyu, Urla
Demircili Koyu, İzmir’den yaklaşık 65 km uzaklıkta, Urla’da yer alıyor. Oldukça sakin, güzel ve huzurlu bir koy olan Demircili, genellikle kamp için tercih ediliyor. Koydaki deniz harika ve tertemiz. Bununla birlikte koy, el değmemiş bakir bir doğayla çevreleniyor. Kamp yapmak için harika alanlar mevcut. Dikili Koyu hem kamp yapıp hem de denizin tadını çıkarmak isteyenler ve çadır tatili sevenler için biçilmiş kaftan.
Giriş ücreti
-
Ücretsiz
18. Dikili Plajı, Dikili
İzmir’de denize girilecek yerler arasında oldukça popüler olan Dikili Plajı, mavi bayraklı temiz sularıyla ünlü. Geniş bir sahil şeridine sahip olan plaj, kumsalıyla da dikkat çekiyor. Plajda, şezlong ve şemsiye kiralama hizmetleri bulunuyor. Dikili Plajı, çevresindeki doğal güzelliklerle de ünlü. Dilersen plajın yakınlarında bulunan Bademli Köyü gibi harika yerleri keşfedebilir ve doğa yürüyüşüne çıkabilirsin.
Giriş ücreti
-
Ücretsiz
Tesis imkanları:
-
Kum plaj
-
Belediyeye ait şemsiyeler mevcut
-
Tuvalet
-
Duş
-
Soyunma kabini
19. Küçük Zindancık Koyu, Dikili
Dikili ilçe merkezine 10 km mesafede, Bademli Köyü’nde yer alan Küçük Zindancık Koyu, el değmemiş bir yer. Koyda bir plaj, bir de kamp alanı bulunuyor. Kalabalık yerlerden uzak durup, huzurlu ve sakin bir gün geçirmek isteyenler için biçilmiş kaftan. Zira Zindancık Koyu, eşsiz doğanın içinde son derece sakin bir yer.
Koy, ince kumlu plajının yanı sıra, akvaryum berraklığındaki tertemiz deniziyle de dikkat çekiyor. Burası doyasıya yüzmek ve dalış yapmak için harika bir yer. Ayrıca Küçük Zindancık Koyu’nun çevresinde alışveriş yapabileceğin küçük market ve büfeler mevcut.
Giriş ücreti
-
Ücretsiz
20. Killik Koyu, Dikili
Killik Koyu, Küçük Zindancık Koyu’na oldukça yakın bir noktada yer alıyor. İki koy arası mesafe yalnızca 250 metre. Yani yürüyerek yaklaşık 3 dakikada ulaşılabiliyor. Killik Koyu da yine Zindancık gibi el değmemiş doğası ve tertemiz deniziyle göz dolduruyor. Koyda hem özel hem de halk plajı bulunuyor.
Özel plajda, duş, WC gibi imkanlar mevcut. Ancak halk plajında bu imkanlar bulunmuyor. Özel plaja girişler ücretli iken halk plajına ücretsiz olarak girilebiliyor. Yaz sezonunda, özellikle hafta sonları, Killik Koyu’na gitmek için biraz erken davranmalısın. Aksi halde yer bulmakta zorlanabilirsin.
Giriş ücret
-
Özel plaj için giriş ücreti kişi başı ortalama 250-350 TL
-
Halk plajı ücretsiz