Genel

İzmir İstanbul Arası Kaç Km? Uçak, Otobüs ve Arabayla Kaç Saat Sürer?

İzmir ve İstanbul arasında yeni yol çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte yolculuk süresi azalırken mesafe de kısaldı. Bu açıdan İstanbul İzmir arası yeni yol üzerinden kaç km sorusu da sıkça araştırılıyor. İşte detaylar…

Abone Ol

İzmir ve İstanbul, Türkiye’nin en önemli büyükşehirleri arasında yer alıyor ve nüfusun kalabalık olması, iki şehir arasında vatandaşların sıklıkla yolculuk yapmasını beraberinde getiriyor. Bu konuda uçakla, otobüsle ya da arabayla şehirler arasında yolculuk yapmak isteyen kişiler, İzmir İstanbul arası kaç km sorusuyla araştırma yapıyor.

İzmir İstanbul kaç km? Yeni yol, ücretsiz otoban ve diğer yolculuk seçenekleriyle detaylı olarak aktarıyoruz. Ayrıca İstanbul İzmir arası kaç saat sürer sorusunun yanıtını da uçak, otobüs ve araba gibi seçeneklerle birlikte veriyoruz...

İzmir İstanbul Arası Kaç Km? Yeni Yol, Ücretsiz Güzergah, Otoban

İzmir ve İstanbul arasında yapılan yolculuklar, özellikle tatil ve bayram dönemlerinde artış gösteriyor. Türkiye içi yapılan yolculuklarda da İzmir ve İstanbul arası seyahatin oldukça fazla olduğunu görüyoruz. Peki, İzmir İstanbul kaç km? Farklı güzergah ve seçeneklere göre yanıtı aşağıdaki listede bulabilirsiniz.

İzmir İstanbul arası kaç km sorusunun yanıtı aşağıdaki gibidir:

  • İzmir’den İstanbul’a yapacağınız yolculuklarda kendi aracınızla ücretsiz otoban yolunu tercih ettiğinizde mesafe 525 km’dir.
  • İzmir İstanbul arasında yeni yol üzerinden yapılacak yolculuklarda mesafe 426 km’dir.
  • İzmir İstanbul arası kaç km sorusunun ortalama yanıtı ise 480 km’dir.

İzmir İstanbul Arası Ücretsiz Otobandan Kaç Km?

İzmir İstanbul arasında yolculuk yapacak vatandaşlar için ücretsiz eski otoban yolu, halen sık kullanılan bir alternatif konumundadır. İstanbul’dan hareketle sırasıyla Yalova, Bursa, Balıkesir ve Manisa üzerinden ücretsiz yolları kullanarak İzmir’e ulaşım sağlayabiliyorsunuz. Bu seçenekte yol mesafesi uzayacaktır.

İzmir İstanbul arası kaç km sorusunun ücretsiz otoban yolları dikkate alınarak verilecek yanıtı aşağıdaki gibidir:

  • İzmir – İstanbul (Ücretsiz Otoban Yolları): 525 km

İzmir İstanbul Arası Yeni Yoldan Kaç Km?

Son dönemde İstanbul İzmir arasında yapılan seyahatlerde Ağustos 2019 tarihinde açılışı yapılan yeni yol kullanılmaktadır. Bu yol, mesafeyi kısaltması ve birçok avantajıyla birlikte ücretli olarak kullanılabiliyor. Bu nedenle İzmir İstanbul arası kaç km sorusunun bu yol üzerindeki yanıtını da vermek gerekir.

  • İzmir – İstanbul arasında yapılan yeni yol üzerinden ulaşım mesafesi 426 km’dir. Bu yolun 384 km’si otoyol, 42 km’si ise bağlantı yolu olarak belirlenmiştir.

İzmir İstanbul Arası Kaç Saat? Uçakla, Otobüsle, Arabayla…

İzmir İstanbul arası kilometre mesafesi kadar bu mesafelerin ne kadar sürede gidileceği de vatandaşlar tarafından yapılan araştırmalara konu oluyor. İzmir’den İstanbul’a yapacağınız yolculuklarda mesafe süresi, araç türü ve hangi yolun kullanılacağı etkilidir. Bu nedenle farklı seçeneklere göre süreleri aktaracağız.

İzmir İstanbul arası kaç km sorusunda olduğu gibi kullanılacak yola, araca ve diğer faktörlere göre süreleri özetledir. İşte İzmir İstanbul arası kaç sorusunun yanıtları:

  • İzmir İstanbul arası otobüsle yapılacak yolculukların süreleri, firmadan firmaya göre değişmekle birlikte ortalama olarak 7 saat 15 dakikadır.
  • İzmir’den İstanbul’a uçakla yapılacak yolculuklarda bazı faktörlere göre değişmekle birlikte ortalama süre 1 saat 15 dakikadır.
  • İzmir’den İstanbul’a kendi aracınızla yapacağınız yolculukta ücretsiz otoban seçeneğini tercih ederseniz yolculuk süreniz 5 saat 25 dakika olacaktır. (100 km/s kabul edilmiştir.)
  • İzmir’den İstanbul’a kendi aracınızla yapacağınız yolculuklarda ücretli yeni yolu tercih ederseniz ortalama varış süresi 4 saat 25 dakika olacaktır. (100 km/s kabul edilmiştir.)

İzmir İstanbul Arası Otobüsle Kaç Saat?

İzmir ile İstanbul arasında otobüsle seyahat gerçekleştirecek kişiler, bu yolculukların ne kadar sürede gerçekleşeceğini merak ediyor. Ancak belirtmemiz gerekir ki otobüs firmalarının güzergah, mola ve hız gibi kritik verileri değişiklik göstermektedir. Bu nedenle seçeceğiniz otobüs firmasının bu yolculukla ilgili öngörülen sürelerini iletişime geçerek öğrenmeniz daha yerinde bir karar olacaktır.

  • İzmir İstanbul arası otobüsle kaç saat sorusunun yanıtı ortalama olarak 7 saat 15 dakika şeklindedir.

    İzmir İstanbul Arası Uçakla Kaç Saat?

    İzmir İstanbul arası kaç km sorusunun yanıtı sadece güzergah ile alakalı şekilde değişir. Ancak yolculuk süreleri, ulaşım araç türüne göre de değişebiliyor. Bu anlamda en hızlı yolculuk seçeneği uçak olacaktır.

    İzmir İstanbul arası uçakla kaç saat sorusunun yanıtı, havayolu ulaşım şirketlerine göre değişiklik gösterir. Özellikle aktarmalı seyahatler daha uzun sürebilirken, doğrudan seyahatlerde kısa bir varış süresi öngörülür. Genel anlamda İzmir İstanbul arasında yapılacak uçak yolculukları 1 saat 15 dakikada tamamlanmaktadır.

    İzmir İstanbul Arası Arabayla Kaç Saat?

    İzmir İstanbul arası kaç km sorusunda olduğu gibi kendi aracınızla yapacağınız yolculuklarda güzergah ve yol bilgilerine göre varış süreleri de değişmektedir. Buna göre İzmir İstanbul arasında iki farklı alternatif yol seçeneği çıkıyor:

  • Ücretsiz Yollar
  • Ücretli Yeni Yol
  • İzmir ve İstanbul arasında kendi aracınızla yapacağınız yolculuklarda ücretsiz yolları tercih ederseniz ortalama varış süresi 5 saat 25 dakika olacaktır. Bu hesaplamada saatte 100 km hız yapılacağı öngörülmüştür.

    İzmir İstanbul arası kaç saat sorusunun yanıtı olarak şayet ücretli yeni yolları tercih ederseniz, varış süresi 4 saat 25 dakika olacaktır. Bu hesaplamada da ortalama saatte 100 km hız öngörülmüştür.

İstanbul - İzmir Arası 3,5 Saat Yol Güzergahı

İzmir ve İstanbul arasında Ağustos 2019 tarihinde kullanıma sunulan yeni yol, beraberinde güzergah bilgilerinin de araştırılmasını sağlıyor. Yapılan açıklamalara göre bu yolculuğun 3,5 saatte tamamlanması öngörülüyor. Peki, İstanbul – İzmir arası 3,5 saat yol güzergahı nedir? İşte yanıtı:

  • İstanbul
  • Gebze
  • Yalova
  • Gemlik
  • Bursa
  • Karacabey
  • Susurluk
  • Balıkesir
  • Soma
  • Akhisar
  • Turgutlu
  • Kemalpaşa
  • İzmir

İstanbul İzmir arasında yapılan yeni yol güzergahı bu şekildedir. Ancak ücretli geçişler haricinde farklı yol güzergahlarının da olduğunu belirtmek gerekiyor. Şimdi konuyla alakalı en çok sorulan soruları yanıtlayalım…

Sıkça Sorulan Sorular

İzmir İstanbul arası kaç km sorusuna benzer diğer soruları yanıtladık.

İstanbul İzmir yeni otoyol kaç TL?

İstanbul İzmir arası yolculuklarda yeni yol tercih edilirse Osmangazi Köprüsü (290 TL), Bursa Kuzey (380 TL), Manisa Turgutlu (675 TL) şeklinde fiyatlar belirlenmiştir.

İstanbul İzmir arası mesafe yeni yol ile birlikte kaç km oldu?

2019 Ağustos’ta İstanbul İzmir arasında açılan yeni yol ile birlikte toplam mesafe 426 km’ye düşmüştür