Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte yaklaşan tatil sezonu deniz severleri oldukça heyecanlandırıyor. Yoğun iş temposuna kısa da olsa bir mola vermek isteyenlerin tercih edebileceği yakın mesafede birbirinden güzel İstanbul plajları bulunmakta. Bu yazımızda İstanbul’un en iyi ve en güzel plajlarını sizler için bir araya getirdik.

İstanbul Avrupa Yakası’nda Bulunan Plajlar

Yazın sıcak günlerinde hem serinlemek hem de şehrin karmaşasından uzak kalmak isteyenler Avrupa Yakası’nda konumlanan birbirinden güzel İstanbul plajları arasından seçim yaparak rotalarını oluşturabilirler.

Kilyos Plajı

Kilyos Plajı Min

Sarıyer plaj listelerinin en popüler isimlerinden biri de Kilyos plajıdır. Kilyos, İstanbul’un Karadeniz kıyısında yer alan birçok plaja sahip tatil beldelerindendir. Kilyos halk plajı, kilometrelerce uzunlukta ve oldukça geniş bir kumsal hattına sahip olması sebebiyle hafta sonu aktiviteleri ve günübirlik tatiller için en çok tercih edilen plajlardan birisidir. Hem gençler hem de çocuklu aileler için farklı aktivite alternatiflerine ev sahipliği yapan plajlardan bazıları ücretlidir.

Florya Güneş Plajı

Florya Güneş Plajı Min

İstanbul’un en eski plajlarından birisidir. Yaklaşık 1 kilometre uzunluğundaki Florya Güneş Plajı İstanbul’da yaşayan kişilere şehirden uzaklaşmadan denize girme imkanı sağlamaktadır. İstanbul ücretli plajlar arasında yer alır. Geniş bir otoparkı bulunan Florya Güneş Plajı’na toplu taşıma ile de konforlu bir şekilde ulaşım sağlanabilir. 

Florya Menekşe Plajı

Florya Menekşe Plajı Min

İstanbul’da kumsal olan sahiller arasında bulunan ve Bakırköy ilçesine bağlı olan Menekşe Plajı hem özel araçla hem de toplu taşıma ile erişilebilen İstanbul plajlarından biridir.

Florya Menekşe Plajı’na özellikle hafta sonu ziyaretçiler büyük ilgi göstermektedir. Berrak ve temiz deniziyle İstanbul’un en güzel plajları arasında sayılabilir. Menekşe Plajı’na giriş ücretsizdir. Ancak otopark alanı ücretlidir.

Yeşilköy Çiroz Plajı

Yeşilköy Çiroz Plajı

Yeşilköy Çiroz Plajı, Florya Halk Plajı olarak da bilinmektedir. Bakırköy merkeze son derece yakındır. Plajda tuvalet ve duş gibi temel ihtiyaçların karşılanması mümkündür. İçecek ve yiyecek satışı yapan kafeler de plajda bulunmaktadır. Hafta içi ve hafta sonu oldukça kalabalık olan plaj, özellikle yeşil alanlarda vakit geçirmek isteyen yerli halk tarafından tercih edilmektedir. Ücretli alanlarla birlikte ücretsiz plaj kısmı da bulunmaktadır.

İstanbul Anadolu Yakası’nda Bulunan Plajlar

İstanbul Anadolu Yakası da denize girmek isteyenler için popüler destinasyonlar barındırıyor. Bazı plajlar kayalık olmakla birlikte İstanbul’da kumsal olan sahiller de bu yakada bulunuyor.

Şile Plajları

Ile Plajları

Avrupa yakasında oturan İstanbulluların Kilyos’u tercih ettiği gibi Anadolu yakasında oturanlar da Şile plajlarını tercih etmektedir. Şile Halk Plajı, halk arasında Ayazma Plajı olarak da bilinir. Doğal sit alanı olan plaj aynı zamanda mavi bayrak sahibidir. Oldukça uzun olan kumsal şeridi yaz aylarında çevre illerden de ziyaretçi almaktadır. Kumlu ve sığ bir denize sahip olduğu için özellikle çocuklu aileler tarafından tercih edilmektedir. Şile denize girilecek yerler söz konusu olduğunda İstanbul ve çevre illerde yaşayanların aklına ilk gelen destinasyonlardan biridir. İstanbul halk plajları arasında hatırı sayılır bir üne sahip olan Şile plajları her sene binlerce kişinin akınına uğramaktadır.

Poyrazköy Plajı

Poyrazköy Plajı Min

Küçük bir balıkçı kasabası olan Boğazköy’de yer alan küçük bir plajdır. Sessizliği ve sakinliği ile bilinen Poyrazköy plajı yerli halk ve çevre illerden vatandaşlar tarafından ziyaret edilmektedir. Plajın bazı kısımları kayalık olduğu gibi bazı kısımları kumluktan oluşmaktadır. Denizi sığ olduğu için çocuklu aileler güvenli vakit geçirmektedir. Temiz denizi kadar doğal güzellikleri ile de beğeni kazanan Poyrazköy Plajı, geniş bir kumsala sahiptir. İstanbul’da hem piknik hem denize girilecek yerler arasında olması ile ailelerin öncelikli tercihlerindendir.

Büyükada Plajları

Büyükada Plajları Min

İstanbul adaları içinde en büyük olanı Büyükada’dır. Büyükada’ya Avrupa ve Anadolu yakasından vapur seferleri ile ulaşmak mümkündür. Büyükada plajları içerisinde en çok turist ziyareti alan plajlardan bazıları Aya Nikola Plajı ve Halik Koyu Plajı’dır. Aya Nikola Plajı, Büyükada Halk Plajı olarak bilinir ve adanın en az dalgalı plajıdır. Yüzme bilmeyen ve küçük yaştaki ziyaretçiler için en güvenli plajdır. Halik Koyu Plajı ise sessiz ve sakin bir ortam isteyenler için doğru tercih olacaktır. Ayrıca adada bulunan en büyük ve en temiz plaj da burasıdır.

Heybeliada Plajları

Ü-7

Heybeliada, adalar içinde en çok yeşil alana sahip olan, mevsim fark etmeden devamlı ziyaretçi alan hem tarihi hem de doğal güzellikler barındıran adadır. Avrupa ve Anadolu yakalarından vapurlar aracılığıyla rahatlıkla ulaşılabilir. Akvaryum Koyu, Çam limanı koyu, Değirmen Burnu Plajı en bilinen plajları arasındadır.

Burgazada Plajları

Burgazada Plajları Min

Diğer adalara olduğu gibi Avrupa ve Anadolu yakalarından Burgazada’ya da ulaşım çok kolaydır. Çam ormanlarının kokusu eşliğinde denize girme imkanı sunmaktadır. Burgazada Halk Plajı, küçük taşlık bir kumsal ve platform üzerine kurulmuştur. Ada merkezinden uzakta olan Kalpazankaya Koyu Plajı, el değmemiş koylardan birisidir. Eşsiz bir gün batımı manzarasına sahiptir.

İstanbul’da Kadınlar Plajı Nerededir?

İstanbul çevresinde bulunan sadece kadınlara hizmet veren bazı Kadınlar plajları bulunmaktadır. Bunlardan bazılarını sizler için derledik.

Florya Menekşe Kadınlar Plajı

Florya Menekşe Kadınlar Plajı Min

Sarıyer’e bağlı mavi ve yeşilin buluştuğu bir yer olan Florya Kadınlar Plajı Pazar günleri hariç haftanın diğer günlerinde sadece kadınlara hizmet etmektedir. İstanbul’un birçok noktasından ulaşım sağlayan servis ağına sahiptir. Geniş ve temiz kumsalı bulunan Florya Menekşe Kadınlar Plajı denizin tadını çıkarmak isteyen kadınlara özel bir alan sunmaktadır.

Sarıyer Altınkum Kadın Plajı

Sarıyer Altınkum Kadın Plajı Min

Rahatça denize girmek ve güneşlenmek isteyenlere piknik imkanı da sağlayan Sarıyer Altınkum Kadınlar Plajı tamamen kumdan oluşmaktadır. Bu sebeple özellikle çocuklarıyla zaman geçirmek isteyen misafirler sıklıkla tercih etmektedir. Aynı zamanda ziyaretçilerine gidiş-dönüş hizmeti de sağlanmaktadır.

Poyrazköy Kadınlar Plajı

Poyrazköy Kadınlar Plajı Min

Haftanın 7 günü kadınlara hizmet veren Poyrazköy Kadınlar Plajı, ulaşımın da kolay olması sebebiyle en sık ziyaret edilen plajlardan birisidir. Kumlu plaja, durgun ve temiz bir denize sahiptir. Piknik alanının bulunması ailelerin tercih etmesini sağlamaktadır.

İstanbul’a Yakın Denize Girilecek Yerler

İstanbul halk plajları ve ücretli plajları yaz aylarında dolup taşıyor. İstanbul’da denize girilecek yerler oldukça çeşitli olsa da İstanbul’a yakın güzellikleri keşfetmek isteyenler farklı arayışlara girebiliyor. İşte, İstanbul’a maksimum iki saat uzaklıkta olan denize girilecek yerlerden bazıları…

Kıyıköy Plajı

İstanbul’a yaklaşık 2 saat uzaklıkta yer alan Kıyıköy, Kırklareli şehir merkezine 96 kilometre mesafede bulunur. Yaz aylarında serinlemek isteyenlerin favori destinasyonlarından biri olan bu beldede denize girilebilecek birden fazla plaj bulunmaktadır. Geniş ve temiz kumsala sahip halk plajı da bulunan destinasyonda Karadeniz doğasının tüm güzellikleri deneyimlenebilir. Özel aracınızla ya da İstanbul araç kiralama hizmeti alarak kolaylıkla erişim sağlanabilen bu eşsiz destinasyonda doğa yürüyüşleri yapabilir, berrak denizin ve temiz kumsalın tadını çıkarabilirsiniz.

Kerpe Plajı

Kocaeli’nin Kandıra ilçesinde bulunan Kerpe Plajı, İstanbul’a yakın denize girilecek yerler listelerinin vazgeçilmezlerindendir. 500 metre uzunluğundaki plajda duş, tuvalet, park alanı, soyunma kabini gibi çeşitli imkânlar bulunmaktadır. Şehir merkezinden yaklaşık 10 dakika uzaklıkta yer alan plaj çocuklu aileler için idealdir. Denizinin sığ ve zemininin kumlu olması güvenli ve keyifli bir deneyimi beraberinde getirir. Çevresi görülmeye değer doğal güzelliklerle çevrelenmiş plaj, fotoğraf tutkunlarının beklentilerini eksiksiz karşılar. Yakınında Miço Koyu Kadınlar Plajı ve Kumcağız Plajı da bulunmaktadır.

Çınarcık Plajı

Anadolu Otoyolu üzerinden İstanbul’a yaklaşık 2 saat uzaklıkta bulunan Çınarcık Plajı, Yalova’nın ünlü plajlarından biridir. Şehir merkezinde 18 kilometre mesafede yer alan bu plajın sahili çakıllı ve kumludur. Denizi temiz ve kumlu olduğundan çocuklu ailelerin keyifli zaman geçirmesi mümkündür. Hemen derinleşmediğinden güvenli bir yüzme deneyimi sunabilir. Plajda soyunma kabini, duş, tuvalet gibi imkânların yanı sıra kafe ve büfeler de bulunmaktadır.

Sahilde Kamp Yapmak İsteyenler İçin Uygun Yerler

Son yıllarda kamp yapmak, trend tatil yöntemlerinin başında geliyor. Doğa ile iç içe zaman geçirmeyi sağlayan kamp tatilleri, ekonomik anlamda da konforlu bir deneyim yaşatıyor. Daha düşük bütçeyle tatil yapmak isteyenler için sahilde kamp yapılabilecek birçok uygun destinasyon var. İstanbul’da yaşayan ve deniz kenarında kamp yapmak isteyenler Yalova yakınlarındaki Kabak Koyu, İstanbul’a yaklaşık 2 saat mesafede bulunan Saros Körfezi, temiz havası ile dinlendirici bir deneyim sunan Şile sahilleri arasından seçim yapabilirler. Elbette dahası da var: Beykoz ilçesine bağlı Riva, hem denize girmek hem de kamp yapmak için ideal olan Ağva, geniş kumsalı ve temiz deniziyle bilinen Kilyos da İstanbul’da kamp yapılacak yerler arasında sıralanabilir.

Kaynak: Haber Merkezi