İslamlar Köyü, Antalya Kalkan’da bulunan, doğal güzellikleriyle öne çıkan noktalardan birisidir. Kalabalıktan uzak olması, huzurlu ve keyifli bir tatil deneyimi yaşamak isteyenleri cezbetmektedir. Tatilini dinlenerek, sessizlik içerisinde geçirmek, tüm yılın yorgunluğundan kurtulmak isteyenler için etkileyici seçenekler arasındadır. Barındırdığı gizemin yanı sıra muhafazakâr tatil beklentilerine de karşılık gelmektedir. Otelde konaklamaktan sıkılan, tatil köylerine gitmek istemeyen kişiler için İslamlar Köyü sınırları içerisinde birçok kiralık villa hizmeti verilmektedir. Özellikle villa turizmiyle öne çıkan bir durak olduğundan sevdiklerinizle, ailenizle ve arkadaşlarınızla ziyaret edebilirsiniz. 


Kalkan’da şirin bir köy olarak anılan İslamlar Köyü, Kalkan ilçe merkezine yedi sekiz kilometre uzaklıktadır. Köye dilerseniz kendi aracınızla dilerseniz taksiyle gidebilirsiniz. Antalya şehir merkezi uzaklığı ortalama iki buçuk saat sürmektedir. Dalaman Havaalanına ise bir buçuk saat bir uzaklıktadır. İslamlar Köyü için gezilecek yerlere göz attığınız zaman da pek çok seçeneğin yer aldığını görebilirsiniz. 

İslamlar Köyü Gezilecek Yerler Nerelerdir? 

Patara Plajı

İslamlar Köyüne on bir kilometre uzakta olan Patara Plajı, yüzmek ve doğanın benzersiz güzelliklerine şahit olmak isteyenler için en uygun adreslerdendir. Benzersiz bir deniz manzarası bulunan Patara Plajı, bol eğlencenin, farklı aktivitelerin yer aldığı bir bölgedir. Dilerseniz ülkenin en uzun plajı olan Patara plajında doyasıya eğlenebilir, gün batımını izleyebilirsiniz.

Saklıkent Kanyonu 

İslamlar Köyüne on bir kilometrelik bir mesafesi bulunan Patara Plajı, deniz, kum ve güneşin tadını çıkarmak isteyenler için ideal bir tercihtir. Sizler deniz manzarasının tadını çıkarmak, plajda doyasıya eğlenmek için seçiminizi bu yönde yapabilirsiniz. Aynı zamanda ülkemizin en uzun plajı olarak bilinen bu görkemli ortamda unutulmaz anılar biriktirebilirsiniz. 

Kaputaş Plajı

İslamlar Köyü yakınlarında bulunan, muhakkak ziyaret edilmesi gereken yerler arasındaki Kaputaş Plajı, denizinin temizliğiyle ünlenmiştir. Masmavi bir görüntü sizleri İslamlar Köyünden yedi kilometre uzaklıkta karşılamaktadır. Sizler bozulmamış bir doğa manzarasına şahitlik edebilir, plajın beyazlığının, sakinliğinin tadını çıkarabilirsiniz. Özellikle kendini Maldivler tatilinde gibi hissetmek isteyenler için en iyi seçeneklerden biri olarak görülmektedir.

Kekova Batık Kent

İslamlar Köyü ile arasında ortalama bir saatlik bir mesafe bulunan Kekova Batık Kent binlerce yıl öncesine uzanmaktadır. Geçmiş dönemlerde Likyalılara ait olduğu bilinen bu kent sular altında kalmış ancak ihtişamını günümüze kadar korumaya devam etmiştir. Şimdilerde de pek çok kişinin ilgisini çekerken tekne kiralama hizmetleri, tekne turları ile ziyaret edilmektedir. Kekova Batık Kenti suyun üzerinden seyredebileceğiniz gibi eşsiz manzaraları da keşfedebilirsiniz.

Ölüdeniz 

Fethiye ile arasındaki mesafesi bir saat kadar olan İslamlar Köyüne geldiğinizde görmeden gitmemeniz gereken yerlerden birisi Ölüdeniz olarak bilinmektedir. Eşsiz doğası, gezilecek birçok mekânı, plajları sayesinde yerli ve yabancı turistlerin uğrak adresidir. Farklı pek çok aktiviteye yer verilmesi, tatilinizin keyifle geçmesini sağlarken farklı deneyimler yaşamanızı da mümkün hale getirmektedir.

Kaynak: Haber Merkezi