İlayda Akdoğan, Yabani dizisinin ikinci sezonunda oyuncu kadrosuna dahil oldu. Bu haber dizinin hayranlarını mutlu ederken birçok kişi İlayda Akdoğan kimdir diye sormaya başladı.

Bu yazımızda güzel oyuncuyla ilgili merak edilenleri derledik.

İlayda Akdoğan Kimdir?

NOW TV’de yayınlanan Yabani dizisi geçtiğimiz sezonun en iddialı yapımları arasında yer aldı. Reytinglerde de önemli başarı elde eden dizi büyük bir hayran kitlesine ulaştı.  Dizinin ikinci sezonu sabırsızlıkla beklenirken oyuncu kadrosuyla ilgili haberler gelmeye başladı. Halit Özgür Sarı, Simay Barlas ve Dolunay Soysert gibi isimlerin rol aldığı diziye ünlü oyuncu İlayda Akdoğan dahil olacak.

Dizinin hayranları yeni sezonda Derin karakterini canlandıracak İlayda Akdoğan’ı şimdiden araştırmaya başladı. Bu nedenle birçok kişi İlayda Akdoğan kimdir sorusuna yanıt arıyor. Güzel oyuncu İlayda Akdoğan, 21 Temmuz 1998 tarihinde İstanbul’da dünyaya geldi. 2004 yılında altı yaşındayken En İyi Arkadaşım dizisinde canlandırdığı Seda karakteriyle oyunculuğa adım attı.

Daha sonra Afacanlar Kampı ve Yumurcaklar Kampı dizilerinde oynadı. 2007 yılında dönemin en popüler dizilerinden biri olan Bez Bebek’te Gülay karakterini canlandırdı. 2015 yılında Mustang filmiyle ilk kez beyazperdede yer aldı. Türk-Fransız-Alman-Katar ortak yapımı olan film yurtdışında oldukça ses getirdi ve İlayda Akdoğan’a büyük ün kazandırdı.

2016 yılında yayınlanmaya başlayan Umuda Kelepçe Vurulmaz adlı dizide Elif karakteriyle başrolde yer aldı. Daha sonra Can Yaman ile Özge Gürel’in başrollerini paylaştığı romantik komedi dizisi Dolunay’da Asuman rolünü oynadı. Bu dizideki başarılı performansıyla adından sıkça söz ettirdi.

2020 yılında Masallardan Geriye Kalan filmiyle sinemaya geri döndü. Filmde Hece karakteriyle başrolde oynadı. Güzel oyuncu son olarak Netflix yapımı Kötü Adamın 10 Günü filminde yer aldı. İlayda Akdoğan oyunculuğun yanında sosyal medyayı da oldukça aktif kullanıyor. Instagram hesabından sık sık paylaşım yapan başarılı oyuncunun bir milyondan fazla takipçisi bulunuyor.Ilayda Akdogan Kimdir 15

İlayda Akdoğan Kaç Yaşında?

İlayda Akdoğan kimdir diye sorulan başarılı oyuncunun yaşı da merak ediliyor. İlayda Akdoğan, 21 Temmuz 1998 tarihinde İstanbul’da dünyaya geldi. Şu anda 26 yaşındadır.

İlayda Akdoğan Düzceli Mi?

NOW TV’nin başarılı yapımlarından Yabani’nin ikinci sezonunda oyuncu kadrosuna katılan İlayda Akdoğan, 21 Temmuz 1998 tarihinde İstanbul’da dünyaya geldi. Aslen Düzceli’dir.Ilayda Akdogan Kimdir 8

İlayda Akdoğan Sevgilisi Kim?

İlayda Akdoğan kimdir sorusuna yanıt bulanlar güzel oyuncunun özel hayatını da merak ediyor.

Güzel oyuncu, son beş yıldır İranlı basketbolcu Roham Kabir'le birlikte. Çiftin aileleri de çoktan birbirleriyle tanışmış durumda. Bu yüzden ikili hakkında sık sık evlilik iddiaları ortaya atılıyor.

İlayda Akdoğan geçtiğimiz günlerde evlilik iddialarına şu şekilde cevap verdi:

"Bizim ailelerimiz koronavirüs pandemisi zamanında tanıştı. Aramızda konuşulan bir şey yok ama hayırlısı."

Ilayda Akdogan Kimdir 10

Roham Kabir Kimdir?

İlayda Akdoğan’ın Roham Kabir ile sevgili olduğunu öğrenenler İranlı basketbolcunun kim olduğunu merak ediyor.

İlayda Akdoğan’ın sevgilisi olarak tanınan Roham Kabir, 5 Kasım 1997 tarihinde İran’da doğdu. Küçük yaşlardan itibaren basketbolla ilgilenen Roham Kabir şu anda İran’ın Shahrdari Gorgan takımında oynuyor.

198 cm boyundaki Roham Kabir, forvet pozisyonunda görev yapıyor.Ilayda Akdogan Kimdir 7

İlayda Akdoğan Nasıl Ünlü Oldu?

İlayda Akdoğan kimdir diye sorulan başarılı oyuncunun nasıl ünlü olduğu merak ediliyor. Kariyeri boyunca birçok dizi ve filmde oynayan İlayda Akdoğan, altı yaşındayken yer aldığı En İyi Arkadaşım dizisiyle ünlü oldu.

Hamdi Alkan ve Ege Kökenli gibi isimlerin olduğu dizide Seda karakterini canlandırdı.  2015 yılında oynadığı Mustang filmiyle de yurt dışında büyük tanınırlık kazandı.

İlayda Akdoğan Nerede Oynadı?

Oyunculuğa henüz altı yaşındayken başlayan İlayda Akdoğan kariyeri boyunca birçok dizi ve filmde oynadı.

Bu dizi ve filmler şu şekilde:

  • En İyi Arkadaşım, Seda (2004)
  • Yumurcaklar Kampı, Seda (2005)
  • Sevgili Dünürüm (2007)
  • Bez Bebek, Gülay (2007)
  • Mustang, Sonay (2015)
  • Oyunbozan, Eylül (2016)
  • Umuda Kelepçe Vurulmaz, Elif (2016)
  • Dolunay, Asuman (2017)
  • Masallardan Geriye Kalan, Hece (2020)
  • Rise of Empires: Ottoman, Therma (2020)
  • Ben Gri, Ceyda (2022)
  • İyi Adamın 10 Günü, Hatice / Pınar (2023)
  • Kötü Adamın 10 Günü, Hatice / Pınar (2023)

Yabani dizisinin ikinci sezonunda diziye dahil olan İlayda Akdoğan hakkında merak edilen soruları sizler için yanıtladık.

Kaynak: Haber Merkezi