Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Maçka ve Düzköy ilçelerinin uzun yıllardır çözüm bekleyen kanalizasyon ve arıtma sorunlarını ortadan kaldıracak önemli bir projeye imza attı. Su Kanalizasyon ve Altyapı Projesi (SUKAP) kapsamında gerçekleştirilecek olan bu çalışma ile her iki ilçede yaşanan altyapı sıkıntıları nihayet sona erecek. Başkan Genç, imza sürecinin tamamlandığını belirterek, diğer ilçelerde de benzer çalışmaların sürdürüleceğini müjdeledi.

"Daha Yaşanabilir Bir Trabzon İçin Çalışıyoruz"

Başkan Ahmet Metin Genç, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Maçka ve Düzköy ilçelerimizin Su Kanalizasyon ve Altyapı Projesi (SUKAP) üzerinden kanalizasyon ve arıtma sorunlarının çözülmesi için gerekli imzaları attık. Sırada diğer ilçelerimiz var, Köprübaşı da programımıza dahil. Hedefimiz, daha yaşanabilir bir Trabzon oluşturmak. İlçelerimize hayırlı olsun.”

Düzköy Belediye Başkanı: "Yıllardır Beklenen Çözüm"

Düzköy Belediye Başkanı Selim Çelenk, projenin hayata geçmesinden büyük memnuniyet duyduğunu dile getirerek, “Yıllardır ilçemizde bu konuda büyük bir sorun yaşanıyordu. Artık bu sorunu çözeceğiz. Halkımız adına Başkanımız Ahmet Metin Genç’e teşekkür ediyoruz. İlçemize hayırlı olsun” dedi.

Maçka Belediye Başkanı'ndan Teşekkür

Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan da ilçede turizm faaliyetlerinin yoğun olduğu yaz aylarında nüfusun artmasıyla birlikte kanalizasyon sorunlarının iyice hissedildiğini belirtti. Koçhan, “Bu önemli problemin çözülecek olmasının müjdesini almak bizleri çok sevindirdi. Maçka halkı adına Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Metin Genç’e teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

SUKAP projesi ile Maçka ve Düzköy’ün altyapı sorunları giderilirken, Trabzon’da daha modern ve sağlıklı bir çevre oluşturulması yönünde önemli bir adım atılmış olacak.

Kaynak: Haber Merkezi